“Миньор” Чикаго отстъпи с 2:1 от шампиона “Борачос” на финала за купата в Първа дивизия на Премиерлигата. 

“Чуковете” поведоха с 1:0, след гол, от единадесет метров наказателен удар, на обичайният заподозрян Пламен Пенев. Същият беше спънат отзад без топка в наказателното поле на съперника. 

Голмайсторът Пламен Пенев

Радостта на жълто-черните беше кратка. Пет минути по-късно, отборът на “Борачос” получи възможността да изпълнява ъглов удар. За нещастие топката се размина с половината отбор, попътния вятър я бутна малко и тя влезе директно във вратата за 1:1. Така свърши първото полувреме при равен резултат.

Коженото кълбо влезе коварно във вратата

През втората част съперникът почти нямаше атака. И както го играеха “умрели лисици”, в средата на полувремето, играч на “Борачос” напредна от дясно и центрира на втора греда. Там негов съотборник свали коженото кълбо с глава на точката на дузпата, където нападателят отигра с едно докосване и отбеляза за 2:1. 

Бързоногото крило Георги Кьосев нямаше късмет да отбележи

В герой на мача се превърна стражът на “Борачос”, който спаси невъзможни топки. През втората част пропуски за “Миньор” направиха опитният Дамян Димов, Георги Кьосев, Марио Иванов и младият Симеон Стоянов. 

“Поздравявам футболистите на “Миньор”, за това, че достигнаха до финала за Купата. За последно играхме на финал през 2013 г. Половината отбор е изграден от млади играчи и тепърва ще жънат успехи. В първенството срещу “Борачос” играхме по-слабо, но ги победихме като гости с 4:2. Сега на финала играхме по-силно, но в крайна сметка загубихме. Това е футбола, затова е най-великата игра. Благодаря от сърце на играещия треньор Борислав Радев за усилията, който влага за поддържането на нивото, на отбора. Специални благодарности и на Генералния спонсор Димитър Огнянов, президент на транспортна компания “NAVIGATION”. Благодаря му на него и неговото семейство за доверието и подкрепата към “Миньор” Чикаго от самото създаване на отбора”, каза основателят на “Миньор” Чикаго – Николай Василев.

Миньорци се надъхват преди финала

Следващато предизвикателство за “винкелите” започва в първата неделя на месец декември. Тогава “Миньор”, както всяка зима, ще се включи в първенството на закрито. Двубойте ще бъдат с продължителност две полувремена по 20 минути, а играчите 5 полеви + 1 вратар. Смените ще бъдат хокейни с максимум 18 играчи в групата за мача. Адресът на спортния комплекс е: Soccer City Palatine, 545 S Consumers Ave, Palatine, IL 60074! Входът за зрители е $10. 

Галерия снимки:

Играещият треньор Борислав Радев
Играещият помощник-треньор Иван Михалев
Перничанинът Георги Спасов
Велиян Михалев
Александър Чешмеджиев
Симеон Стоянов
Сърбинът Александър Петрович скача за първа топка
Младият вратар на чуковете – Мартин Аргиров от Дупница
Капитанът Асен Всилев и голмайсторът Пламен Пенев пият студена вода след мача

Leave a Reply

Your email address will not be published.