„Миньор“ Чикаго загуби с 2:1 от лидера в класирането „Хеленик“, в мач от първенството на Метролигата. Единственото попадение за българите отбеляза опитният Росен Каптиев, в 66-та минута. Голът дойде след изпълнение на пряк свободен удар от Пламен Пенев. Ударът му рикушира в защитник, прехвърли гръцкия страж, топката попадна в добре пласирания Росен Каптиев и той намали на 2:1.

Голмайсторът Росен Каптиев

Малко след гола на българите, съдията изгони с директен червен картон централния защитник Стефан Неделев, който е накaзан за една среща. Южните ни съседи вкараха първото попадение в 18-та минута, след бързо изпълнен, спорно отсъден фал. Вторият гол дойде веднага след началото на втората част, след двойно подаване.

 

Треньорът Емил Миланов

„Когато мачът е равностоен, е достатъчно малко да се помогне на другия отбор, за да излезе краен победител. Все пак ние си гледаме нашите грешки, не трябва да се оправдавме със съдиите. При първия гол имаше едно заспиване в нашите редици при фала, тръгнахме да се разправяме със съдията, защо е отсъдил нарушение и те вкaраха. Гърците са такъв отбор, че вкарат ли първи гол после много по-трудно се обръща мача. Въпреки всичко, цял мач се държахме много добре, играхме тактически грамотно, борихме се много, взехме много топки, върнахме се в мача с гол за 2:1, но ни изгониха човек. И въпреки всичко, пак, до последно, търсехме гола. Отборът показа характер и дух, което ме радва, показахме хубава игра. Лично президентът на лигата и треньорът на опонента дойдоха да ни поздравят за достойното представяне. Най-много ме радва, че ние растем. Такава беше програмата, че първите мачове играхме с лидерите, сега ни предстоят други мачове, моята цел е да влезем в тройката. След таква постоянна игра през целия сезон, ако не успеем, няма да съм доволен“, коментира треньорът на „Миньор“ Чикаго – Емил Миланов.

Тази неделя (1 октомври), от 3:00 часа следобяд, на адрес: 1450 Forest Gate Rd, Oak Brook, IL 60523, „Миньор“ играе с украйнския „Кънекшън“. Припомняме ви, че в първия мач между двата отбора, „чуковете“ губеха на полувремето с 2:0 и през втората част обърнаха мача до крайна победа с 3:2.

Стефан Неделев получи червен картон

Пламен Пенев

В-к: „България“

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.