„Миньор“ Чикаго победи с 3:2 „Молдова“ в контролна среща, преди старта на първенството в Премиерлигата. Почти изцяло новият отбор на „Миньор“, изграден от млади играчи, успя да надиграе опитния състав на „Молдова“. В 26-та минута, първият гол за „чуковете“ отбеляза бързоногото крило Борислав Радев. Той открадна топката от централния защтник и вкара хладнокръвно с удар по земя за 1:0.

Голмайсторът Борислав Радев

Десет минути по-късно, новото попълнение Тони Кочев тръгна от централния кръг, премина като на парад през дузина съперници, навлезе в наказателното поле и при първата възможност за удар, отбеляза за 2:0. До края на полувремето имаше още няколко интерсни моменти и пред двете врати, но резултатът остана непроменен.

Дебютантът Тони Кочев отбеляза за 2:0

Пет минути след подновяването на играта, главният съдия Стоян Трендафилов отсъди дузпа за „Молдова“, за игра с ръка на 16-сет годишният Кристиян Щерев. Дебютантът на вратата за „Миньор“, 18-сет годишният Мартин Аргиров, остави отлични впечатления със своите изяви, но при ситуацията с дузпата нямаше късмет. Той се хвърли в противоположния ъгъл и резултатът стана 2:1.

Младият вратар Мартин Аргиров

След подновяването на играта от центъра, „винкелите“ направиха отлична атака, при която Борислав Радев беше спънат в накзателното поле. Главният съдия Трендафилов реши да остане безмълвен, а Боби Радев подмина положението с усмивка.

Учуденият голмайстор Борислав Радев

В средата на втората част, Тони Кочев изведе по дясното крило Борислав Радев. Той остана един на един срещу бека, пусна топката покрай него, надбяга го и подаде успореден пас на гол-линията към точката на дузпата, откъдето отлично пласираният Любен Танушев вкара за 3:1.

Голмайсторът Любен Танушев

Малко преди края на мача, след контраатака, молдовците върнаха едно попадение за крайния резултат 3:2.

„Много съм доволен от играта и резултата, който постигнаха момчетата. Благодаря им, че макар и в приятелска среща се мобилизираха и раздадоха. Много добре се включиха младите Мартин Аргиров, Стив Господинов, Брендън Божков и Тони Кочев. Най-показателно е, че успяхме да изиграем добър мач при липсата на опитния Мирослав Манолов. Треньорът Емил Миланов си е на България и ролята на треньор изпълни контузеният Асен Василев, за което му благодаря“, коментира основателят на „Миньор“ Чикаго – Николай Василев.

Галерия снимки:

Асен Василев дава напътствия на страничната линия
Денис Зейнели
Пламен Пенев отправя опасен удар с глава
Тони Кочев пчели въздушен двубой
Стражът Мартин Аргиров с поредна отлична намеса
Йордан Нейков
Брендън Божков
Стив Господинов
Велиян Михалев
Тримата голмайстори
Ивайло Симеонов
Ивайло Баташки е един от създателите на „Миньор“ Чикаго
Опасна ситуация пред миньорската врата
Николай Филчев

Leave a Reply

Your email address will not be published.