В първия си контролен мач на голям терен, за сезон 2021, „Миньор“ Чикаго отнесе с 5:0 „Сокърс“. Показаното на терена от двата отбора, през първото полувреме, не предвещаваше такъв разгром. Първият гол в мач падна чак в 39-та минута, когато двамата съименници Мирослав Николов и Мирослав Манолов направиха двойно подаване и последният отбеляза за 1:0. Първата част завърши при този резултат.

Мирослав Николов асистира за първия гол в мача

С подновяването на играта, голмайсторът Миро Манолов напредна от дясно и финтира защитник в наказателното поле. Противниковият играч нямаше друг шанс да го спре, освен с нарушение и го задържа. Главният съдия Росен Каптиев отсъди наказателен удар от бялата точка. С изпълнението се нагърби самият Манолов и вкара хладнокръвно за 2:0.

Голмайсторът Мирослав Манолов отбелязва от дузпа

В 64-та минута крайният защитник Николай Филчев изчисти топката по-дясното крило. Там беше Борислав Радев, който я догони и излезе на позиция един на един срещу защитник, излъга го и отбеляза в противоположния ъгъл за 3:0.

Голмайсторът Борислав Радев

Десет минути по-късно централният защитник Асен Василев подаде на Боби Радев в центъра. Никой съперников играч не беше на близо и голмайсторът овладя спокойно коженото кълбо. Той тръгна централно срещу вратата на „Сокърс“ и със силен удар от далеч направи безпомощен вратаря за 4:0.

Борислав Радев вкара с шут от далеч

Крайният резултат 5:0 и своя хеттрик в мача оформи Миро Манолов. Той получи дълъг пас в половината на противника, на метри от централната линия. Опитният играч омекоти технично топката. След премерен удар от ждроп, Манолов я насочи пред излезлия напред вратар, кълбото тупна още веднъж, прескочи стража и влезе в мрежата.

Двамата съименници Манолов и Николов се поздравяват

„Не очаквахме да победим с такъв резултат. Явно класата на Миро Манолов респектира младите играчи на противника. Поздравявам момчетата за изразителната победата. Ще се опитаме да изиграем повече приятелски срещи“, коментира основателят на „Миньор“ Чикаго – Николай Василев.

Галерия снимки:

Любен Танушев
Денис Зейнели
Асен Василев
Кристиян Щерев
Пламен Пенев
Нигериецът Дайо
Главният съдия Росен Каптиев

Leave a Reply

Your email address will not be published.