Окрилени от победата в първи крък на Лига Европа над “Джагелония”, играчите на “Миньор” Чикаго подцениха втория си съперник “Пегасус”. Изграденият предимно от латино играчи състав победи с 4:2 “Чуковете”.

Авторът на първото попадение в мача – Симеон Петров

“Жълто-черните” поведоха с бърз гол на младата надежда Симеон Петров. Малко след попадението, на два пъти латиносите оставаха с човек по-малко на терена, но най-опитните играчи на “винкелите” не успяха да се възползват от ситуацията. В последните минути на пъравата част, техничарят Борислав Радев проби през противниковата защита и вкара за 2:0.

Техничарят Борислав Радев отбеляза за 2:0

Буквално в последните секунди на първото полувреме, топката рикошира в тялото на най-опитния в състава на “Миньор” – Росен Каптиев, и топката влезе във вратата за 2:1.

С подновяването на играта, българите изпуснаха нови отлични възможности за отбелязване на гол и сентенцията “Ако не вкараш, ще ти вкарат” проработи с пълна сила. Лошият късмет продължи и след удар към българската врата, коженото кълбо рикошира в тила на стража Никола Каранаков за 2:2.

Вратарят на „Миньор“ Чикаго – Никола Каранаков

Пет минути преди края на срещата, в игра за “Миньор” влезе организаторът на тима – Николай Василев. Той реагира остро към съдиите, които не отсъдиха очевидно нарушение срещу него и получи син, а секунди по-късно и червен картон. Противниците използваха по най-добрия начин създалата се ситуация и с човек повече на терена, вкараха два бързи гола за 4:2. 

Николай Василев получава картон

“Поемам изцяло вината за загубата. Преди срещата подцених съперника и дори изказах на глас убеждението си, че победата ни е в кърпа вързана – огромна грешка. Съдбата ми показа, че можеш да загубиш от по-слаб противник. Владеехме играта 30 минути и в последните 10 мин. нещо ни стана и допуснахме обрат. Съдията направи грешка, че не отсъди нарушението, но моята вина е по-голяма, защото оставих отбора с човек по-малко. Надявам се момчетата да разпознаят лошия пример, да се поучат от моята реакция и за в бъдеще никой от тях да не се занимава със съдиите”, изказа се с противоречиви чувства организаторът на “Миньор” Чикаго – Николай Василев. 

Тази неделя (24 януари), от 11:00 ч. сутринта чикагско време, “Миньор” играе с “Атлетик” Чикаго. Двубоят ще се изиграе в зала “Сокър Сити Палантайн”, намираща се на адрес: 545 S Consumers Ave, Palatine, IL 60074. 

Билетите за възрастни са по $5. Деца до 14 г. влизат свободно. 

Галерия снимки:

Любен Танушев
Перничанинът Николай Асенов
Денис Зейнели
Емил Костадинов
Симеон Петров
Най-младият играч в отбора – Кристиян Щерев

Снимки: Владимир Атанасов

Leave a Reply

Your email address will not be published.