“Миньор” Чикаго разгроми с 5:0 полския тим “Стари Бики” 1983. Първите две попадения бяха реализирани по идентичен начин от перничанина Георги Спасов. На два пъти Потомъкът на Кракра получи подавания зад защитата от Борислав Радев и Тони Кочев. Той не остави никакъв шанс за противниковия вратар извеждайки чуковете с 2:0 напред в резултата.

Голмайсторът Георги Спасов

Пет минути преди края на срещата Денис Зейнели беше сритан грубо отзад в наказателното поле на съперника. Главният съдия не се поколеба и мигновенно отсъди единадесет метров наказателен удар. Зад топката застана фаулираният Денис Зейнели, който вкара хладнокръвно, оформяйки на почивката класическото 3:0.

Голмайсторът Денис Зейнели

Още с първата атака, след подновяването на играта, отново бързоногият Зейнели беше спънат близо до дъгата на наказателното поле. И пак той се нагърби с изпълнението, отбелязвайки директно, с удар покрай стената за 4:0.

Йордан Нейков направи асистенция

В средата на втората част, младият Йордан Нейков извади топката на точката, на дузпата. Там Георги Кьосев я пое елегантно на гърди и я вкара с красиво воле, оформяйки крайния резултат 5:0.

Голмайсторът Георги Кьосев

“Поздравявам момчетата! Много съм доволен от играта и резултата, който постигнаха. Отборът го изграждаме в движение предимно от млади играчи, които се представиха отлично”, коментира треньорът на “Миньор” Чикаго – Ивайло Баташки.

Треньорът Ивайло Баташки дава инструкции на страничната линия

Тази неделя (13 юни) от 11:00 часа сутринта местно време “Миньор” Чикаго приема коравия отбор на “Молдова”. Мачът от четвърти кръг на първенството, от Първа дивизия, в Премиерлигата, ще се изиграе на адрес: Wheeling High School 900 S Elmhurst Rd, Wheeling, IL 60090! Вход свободен!

Галерия снимки:

„Миньор“ Чикаго
Стив Господинов
Иван Михалев
Капитанът Борислав Радев
Кристиян Щерев
Тони Кочев
Илиян Ангелов
Адам Чолаков
Любен Танушев
Старжът Мартин Аргиров запази миньорската врата суха
Николай Филчев

Leave a Reply

Your email address will not be published.