Дългогодишният капитан на “Миньор” Чикаго – Благой Вълчев, изигра последния си мач за отбора. В последния кръг от майсторската група на Метролигата, българите разгромиха с 5:0 немския тим “Кикърс” 1958. Хеттрик за “чуковете” отбеляза топнападателят Мирослав Манолов, а по веднъж се разписаха опитният Росен Каптиев и сърбинът Владимир Вукайелович.

Българите се радват на поредния гол

“Разделям се с отбора с голяма тъга, все пак не е малко седем години да съм част от него. В началото беше трудно, имаше малко футболисти, които искаха да играят за отбора. Постепенно създадохме много добър колектив, нещо като семейство, защото далеч от родината това е семейството. Тъжен съм, че ще се разделиме, но съм поел своя път в живота. За мен е радостно, че оставям отбора в такова добро състояние, защото беше мечта да стигнем до най-високото ниво на футбола в Илинойс“, сподели развълнуваният капитан – Благой Вълчев.

Отборът си взе довиждане с капитана Благой Вълчев

„Капитанът Благой Вълчев ще ни липсва. Той е като шлифован диамант, мечта за всеки треньор. Където и да го поставиш в схемата на игра, си застава на мястото и играе с еднакъв успех, универсален футболист. Иначе направихме хубав завършек на полусезона, през цялото време показахме стабилни игри. Само срещу „Швабен“ играхме под нивото си, но като цяло стояхме добре във всички мачове до тук. Постигнахме добри резултати и сме на добра изходна позиция за втория полусезон. Въпреки проблемите с липсващи и контузени играчи, момчетата доста се постараха. В днешната среща се наслаждавахме на футбола, добре се подсигурявахме и добре си я подавахме. Нямам никакви забележки и съм много доволен от всички момчета. Най-вече се радвам, че имаше настроение в отбора“, коментира треньорът на „Миньор“ Чикаго – Емил Миланов.

Създателят на „Миньор“ Чикаго – Николай Василев, капитанът Благой Вълчев и треньорът Емил Миланов

По ирония на съдбата, срещу „Миньор“, за отбора на „Кикърс“, игра 19-годишният перничанин Георги Спасов. След двубоя, ръководството на „Миньор“ отправи покана на младия играч да се присъедини към родния „Миньор“. Играчът обеща, че от догодина ще облече „жълто-черния“ екип.

Перничанинът Георги Спасов (с червения екип) и Асен Василев

На полусезона, „Миньор“ Чикаго заема второ място във временното класиране. Българите се на две точки от лидера „Игълс“ 1940 и на една точка от третия „Юнайтед Сърбс“ 1972.
Вторият полусезон за „чуковете“ започва в началото на септември месец.

Галерия снимки:

 

Мирослав Манолов отбеляза хеттрик

Светозар Гюров скача за първа топка

Голмайсторът Владимир Вукайелович

Асен Василев печели въздушен двубой

Иван Михалев

Ивалин Гунчев

Голмайсторът Росен Каптиев

Момент от мача

Мирослав Николов

Теди Коларов

Капитанът Благой Вълчев стреля опасно с глава

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.