Генералният консул Симеон Стоилов връчва купата на Асен Василев от Миньор

02

От ляво на дясно: „Миньор“ (Чикаго); „БГ Детройт“, „Македония“, „Пирин“ (Чикаго)

Най-добрият изцяло български отбор извън Родината – „Миньор“ (Чикаго), спечели еднодневния „Българо-Македонски футболен турнир“. „Жълто-черните“ вдигнаха приятелската Купата, след две победи и един равен мач. Трофея на победителите бе връчен лично от Генералния Консул на Република България в Чикаго – г-н Симеон Стоилов. Главен съдия на турнира беше най-добрият български съдия по футбол в САЩ – Димитър Чавдаров.

????????????????????????????????????

Николай и Димитър Чавдарови – съдии на турнира

В първата си среща, „Миньор“ победи в драматичен мач с 2:1 „Пирин“ (Чикаго), който в последния момент смени „Бодрост“ в надпреварата. Головете за „Миньор“ вкараха Иван Иванов и Асен Василев, а за „орлетата“ се разписа Николай Янев. В изключително равностойния мач, благодарение на прекрасните намеси на вратаря Христо Христов, везните се наклониха в полза на „винкелите“.

04

Христо Христов помага на Стоян Трендафилов да се изправи

„Поставихме едно добро начало, надявме се да стане традиция. Срещнаха се четири много добри и равностойни отбори. Станаха интересни и оспорвани мачове. Поздравявам всички тимове за добрата и честна игра. В момента „Миньор“ е във вакационен период и не можахме да се съберем в пълен състав. Но се радвам, че въпреки това спечелихме турнира. Благодаря на всички момчета, които се раздадоха, и най-вече на Христо Христов, който много помогна за победите. От втората неделя, след нова година, стартираме в зала на първа дивизия в Метролигата. Пожелавам на всички весели празници и хубаво изкаравне на Нова година“, коментира треньорът на „Миньор“ (Чикаго) – Емил Миланов.

????????????????????????????????????

Миньорци се надъхват преди мач

Във втората си среща, „Миньор“ завърши наравно 5:5 с „Македония“. „Жълто-черните“ поведоха с 5:1 и си помислиха, че са спечелили. Но благодарение на голямата си воля, „червено-черните“ успяха да изравнят резултата малко преди края. Головете за „Миньор“ отбелязаха Кристиян Цветков, Борислав Радев, Стефан Неделев, Стефан Златев и Асен Василев от фал. За „Македония“, хеттрик записа Георги Филиповски, а по-веднъж вкараха Драган Драганов и Филип Гусаковски.

05

Драган Драганов („Македония“)

„Стана хубав турнир, мачовете бяха интересни. Благодарни сме, че бяхме поканени и се надяваме догодина пак да участваме. За нас беше удоволствие да играем на тази надпревара. Надяваме се събитието да стане традиция“, коментира един от лидерите на „Македония“ – Мартин Митев.

08

Борис Сгуров (с топката) от „БГ Детройт“

В последния си мач, „чуковете“ победиха трудно с 3:2 гостите от „БГ Детройт“. Попаденията за „Миньор“ вкараха Борислав Радев, Иван Драголов и Асен Василев. За „детройтци“, точни бяха Борис Згоуров и Емил Йонов.

10

Емил Йонов („БГ Детройт“)

„Благодарим на всички момчета в отбора, които жертваха времето с децата си и ги оставиха на бабите за Коледното празненството. В този смисъл, ние сме победители още преди да тръгнем от Детройт, защото успяхме да се организираме и да участваме. Пътувахме около шест часа и 400 мили. Попаднахме в капан на пътя и голяма снежна буря, но все пак успяхме да стигнем до Чикаго. Благодарим на Генералния Консул, спонсорите и организаторите от в-к „България“, за вниманието. Дано празника да става всяка година и да го направим двустранно, а защо не тристранно“, каза организаторът на „БГ Детройт“ – Иван Канчев.

09

Филип Гусаковски („Македония“)

 

Турнирът откриха отборите на „Македония“ и „БГ Детройт“. Детройтци загубиха с 1:6 от братята македонци. По два гола за победителите вкараха Георги Филиповски и Денис Стояновски, а по-веднъж се разписаха Мариян Тодоровски и Борче Йованов. Почетното попадение за „БГ Детройт“ вкара Калин Попов.
Мач с много класа и обрати, изиграха „Пирин“ и „Македония“. „Орлетата“ победиха трудно с 6:5 и с това помогнаха за спечелване на Купата от „Миньор“. По два гола за „Пирин“ вкараха организаторът Стоян Трендафилов и Костадин Шилев, а по един отбелязаха Стоян Стойчев и Добромир Пеев. За „Македония“ хеттрик вкара Мариян Тодоровски и два гола записа Георги Филиповски.

07

Вратарят Станислав Ангелов („Пирин“)

„Получи се добър турнир и интригуващи сблъсъци. През седмицата се събрахме от „Пирин“ и „Бодрост“ и направихме смесен отбор, за да се включим по най-добрия начин в спортния празник. Заслужено, играчите от „Миньор“ спечелиха първото място. Важното е, че уважихме визитата на момчетата от Детройт и се събрахме с братята македонци“, коментира единият от организаторите на „Пирин“ (Чикаго) – Станислав Ангелов.

13

Александър Карабелски („Пирин“)

„Пирин“ победи убедително „БГ Детройт“ с 8:1. Хеттирк отбеляза Андон Ценов. Два гола вкара младият Николай Янев, а по един гол записаха Стоян Трендафилов и Костадин Шилев.

Футболният турнир бе организиран от най-стария роден вестник зад граница „България“, а официален спонсор на събитието беше транспортна компания „NAVIGATION“.

Галерия снимки:

????????????????????????????????????

Мариян Тодоровски („Македония“)

 12

Георги Филиповски („Македония“)

14

Андон Ценов („Пирин“)

15
Обща снимка с генералния консул

DSC_0179 DSC_0311 DSC_0314 DSC_0323 DSC_0380 DSC_0421 DSC_0446 DSC_0545 DSC_0555 DSC_0561 DSC_0572 DSC_0615 DSC_0632 DSC_0663 DSC_0801 DSC_0804 DSC_0810  DSC_0899 DSC_0837DSC_0949

в-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.