След победата с 1:0 над шампиона „Хеленик“, „Миньор“ Чикаго постигна втора значима победа за сезона. В предпоследния кръг от първенството на майсторската група в Метролигата, „чуковете“ удариха с 3:2 „Швабен“ 1926.

Велиян Михалев

Немците са най-старият и титулуван отбор в щата Илинойс. Отборът има собствена база, детско-юношеска школа и отбори във всички възрастови групи.
Още с първата атака, Борислав Радев беше изведен по прекрасен начин с парабола зад немската защита и сам срещу вратаря не сгреши за 1:0. Пет минути по-късно, опитният Росен Каптиев тресна греда.

Двамата голмайстори Радев и Каптиев се поздравяват

С подновяването на играта, „Швабен“ успя да изравни за 1:1. Радостта им беше кратка, защото на следващата атака главният съдия отсъди единадесетметров наказателен удар за игра с ръка на син защитник в собственото наказателно поле. Зад топката застана Росен Каптиев, който вкара хладнокръвно от бялата точка за 2:1.

Росен Каптиев отбеляза от дузпа

В средата на втората част, сърбинът Вукайлович проби от дясно и центрира топката в наказателното поле, където Каптиев опита задна ножица. Ударът му не се получи добре към вратата, но пък отби топката и асистира на младата надежда Теди Коларов, който от воле прати коженото кълбо в долния противоположен ъгъл.

Голмайсторът Теди Коларов

„Пробвахме млади момчета, които обикновено намират по-малко място в титулярния състав. Доволен съм от представянето. Постигнахме хубава и дълго чакана победа над класен съперник. Най-големият проблем на нашия отбор е непостоянството. Ако играем така във всеки мач и се събираме всички, винаги ще сме от претендентите за първото място“, коментира треньорът на „Миньор“ Чикаго – Емил Миланов.

Треньорът Емил Миланов дава наставления

Тази сряда (24 октомври), от 8:15 ч. вечерта, на адрес: Triton College, 2000 5th Ave ,River Grove ,IL 60171, „Миньор“ ще изиграе отложения си мач с „Игълс“ 1940. Поляците останаха единственият отбор от грандовете в първенството, все още непобеждаван от българите.

Галерия снимки:

Владимир Вукайлович

Теди Коларов

Играещият помощник-треньор Стефан Златев

Матио Димов

Сергио Орландо

Айо Макинде

 

Борислав Радев

Иван Михалев

Кристиян Неков

В-к: „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.