В Скопие 16-годишният Едмонд Назарян завоюва първа Евротитла в кариерата си. На шампионата за кадети по класическа борба Еди Назарян постигна пет победи за златото в кат. до 45 кг. В схватката за първото място, на Стария континент, Назарян надви след 3:3 коравия азер Гурбан Гурбанов. По пътя до финала, големият син на двукратния олимпийски шампион Армен Назарян, постигна четири категорични победи над украинец, германец, руснак и французин.

„Какво по-голямо щастие от това…Както аз съм двукратен олимпийски шампион, така искам и моят син Едмонд да донесе олимпийска титла за България и да задмине успехите ми“, заяви щастливият баща – Армен Назарян.

С успеха си Назарян-младши донесе квота за младежките олимпийски игри в Буенос Айрес през септември. Засега Еди е единственият представител на България в Аржентина.

„Имаме нужда от възраждането на борбата в България – добави Назарян, който в момента е и селекционер на мъжкия ни национален отбор. – Веднъж ще помагам като треньор и след това като баща. Искам не само синът ми, но и други деца да носят златни медали от големи първенства. Бъдещето е в младите.“

Назарян бе от самото начало на първенството, а в петте схватки бе в ъгъла на Едмонд заедно с треньорите Николай Дачев и Юлиян Георгиев.
Световният и европейски шампион Иво Ангелов, помощник треньорът на националите Бисер Георгиев, бившият национал Илиян Георгиев също бяха в Скопие, за да подкрепят в решителната битка Едмонд.

Галерия снимки:

    

Източници: bul-wrestling.org, unitedworldwrestling.org, uniconbg.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.