Първи импровизиран пикник направиха членовете на Олимпийски клуб „Васил Левски“ Чикаго. В парка „Бъси Ууд“ намиращ се в побратименото с град Перник предградие на Чикаго – Елк Гроув, олимпийците организираха спортен празник. От ранни зори, Димитър Дудин, Росен Каптиев, Галина Атанасова, Тодор Чешмеджиев и Николай Василев подготвяха олимпийското село.

В спортните игри, с голям ентусиазъм се включиха деца от 5 до 15 г. Малчуганите загряха с щафетни, подвижни и забавни игри. Инструктори бяха членовете на клуба Николай Василев и Росен Каптиев. Родителите също помагаха за по-добрата организация.

След кратка почивка, бившият професионален футболист и настоящ играещ треньор на „Левски“ Чикаго – Росен Каптиев, изнесе футболен урок, който завърши с двустранна игра – момичета срещу момчета. Мачът бе изпълнен с много обрати и интересни моменти. Накрая и двата отбора завършиха наравно и победителят се определи след изпълнението на дузпи.

Всички играчи от двата отбора се включиха в изпълнението на наказателните удари. Момчетата имаха повече късмет и триумфираха с Олимпйската Купа. Организаторите раздадоха олимпийски медали на всички участници, както и много индивидуални награди за най-старателните.

След награждаването, децата и инструкторите се оттеглиха на заслужена почивка. Всички хапнаха вкусно от олимпийската скара на майстор готвач Димитър Дудин. Преди да нагости децата, той се включи в двустранната игра, като вратар.

След едночасовата почивка за обяд, дойде ред на волейбола. Бившият младежки национал на България и настоящ главен треньор в „Българска Волейболна Академия“ – Симеон Младенов, разказа за историята и правилата на играта. Младите кандидат-олимпийци бързо схванаха основните удари и дори успяха да направят двустранна игра на мрежа за напреднали. Накрая отново всички участници получиха златни олимпийски медали и индивидуални награди за най-прецизните.

Признание за своите умения получиха и тийнеиджъри, които играеха на съседното игрище, част от които са възпитаници на Симеон Младенов. Пикникът завърши с много настроение и народни хора, на които се хванаха малки и големи.

„Решихме да напрвим олимпийски пикник, буквално в последния момент. Предимно бяхме приятели и познати. Идеята беше да откъснем поне за малко децата от електронните устройства и да ги върнем към телесното възпитание. Благодарим от сърце на транспортна компания „ROMCO“ за спонсорството на мястото, както и за храната и напитките”, коментира зам. председателят на Олимпийски клуб “Васил Левски” – Николай Василев.

На събитието бяха събрани скромни средства, за каузата на Дани, Ели и баща им Ангел, които загубиха скъпата си майка и съпругата Теди. Всеки желаещ да помогне, може да го направи на този линк: https://www.gofundme.com/f/8uayh-tedi?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=p_cp%20share-sheet&fbclid=IwAR1pCD1NeymfiiPNWIE3cnOe3ZJok-XVpDCO0KMRiSHDjSLxjtx-eVRavjI

Галерия снимки:

Снимки: Владимир Атанасов и Радост Павлова

Leave a Reply

Your email address will not be published.