За първи път, на традиционната Пернишка вечер в Чикаго, се проведе импровизирано състезание по Суплес спорт, в дисциплината “Българска торба”. Световният шампион в категория “Фит” – Николай Василев, разясни правилата и демонстрира петте вида упражнения. 

Награждаване на шампиона Мартин Трендафилов и неговите подгласници Тошко Чолаков и Росен Каптиев

Пръв се престраши бившият професионален футболист Росен Каптиев, който завъртя 8-килограмовата “Българска торба” 50 пъти над главата си. 

Втори на импровизирания подиум излезе Тошко Чолаков, който под бурните аплодисменти на публиката, удвои резултата на 100 завъртания. 

Шампион със 120 завъртания стана перничанинът Мартин Трендафилов, който вдигна високо българския трибагреник. 

Тримата призьори получиха подаръци с марката „Suples Sport“, създадена от Иван Раднев Иванов.

Велина Иванова от Враца с “Bulgarian Bag

Най-смела от жените беше пернишката снаха Велина Иванова, която завъртя торбата 30 пъти. За награда тя получи книгата “Али Безсмъртния”, на автора Александър Урумов.

Всеки заинтересован да спортува с “Bulgarian Bag”, може да се обади директно на инструктор второ ниво – Николай Василев, за запознаване със спорта и практикуването му. “Българската торба” развива комплексно тялото, най-вече силовата издръжливост и волята. 

Миг от викторината за Перник: Николай Василев, Надя Дойчинова и Диана Миланова

Перничани и техните гости, имаха възможност да покажат знания в забавна викторина за Перник и региона. Въпросите бяха подготвени и зададени от перничанката Надя Дойчинова, която беше осигурила й символични награди за всички хора с правилни отговори.

Тройката жури: Румен Малинов от Дивотино, Мима Керезова и Константин Маринов от Стара Загора

Освен спортната и интелектуална изява, присъстващите се представиха отлично и в танците по двойки, където тройката жури: Румен Малинов от Дивотино, Константин Маринов и Мима Керезова от Стара Загора, коронясаха за най-добра танцувална двойка баща и дъщеря – Дойчин и Руслана Манушкини. Те развяха победоносно българското знаме.

Най-добра танцувална двойка баща и дъщеря – Дойчин и Руслана Манушкини

Дъщерята беше наградена с шапка на известната пернишка дизайнерка – Райна Косовска, а таткото с биографичната книга на Христо Стоичков. Припомняме ви, че наскоро модната линия на легендарния кавалер на “Златната топка”, стъпи и на американския пазар.
Техни подгласници останаха двойката Иван Кузманов и Антоанета Станева, а трети се наредиха две дами Велина Иванова и Боряна Тилоева.

Цяла вечер за доброто настроение на всички присъстващи, се грижиха певицата Соня Мембреньо, певецът Петър Главчев и диджей Матей Мандажиев.

Певицата Соня Мембреньо

И тази година главни организатори и спонсори на Пернишката вечер бяха семейство Диана и Емил Миланови. За по-добрата организация, те получиха финансова подкрепа и от перничаните: Юлиан Димитров, Калин Сергиев, Мартин Трендафилов, Станислав Станимиров, Николай Василев, Велизар Борисов и пернишкия зет Георги Бошнаков. 

Главният организатор на Пернишката вечер – Емил Миланов

По традиция, перничани събраха средства за дарения. Сумата от $2000 беше разделена по $1000 за Никола от Перник и бебе Мартин от Кюстендил. 

Всеки, който има възможност да помогне на бебе Марти от Кюстендил (тумор в мозъка и в момента е на лечение в Турция), може да го направи на следната дарителска сметка:

ПОМОЩ ЗА БЕБЕ МАРТИ

Банка: UniCreditBulbank

IBAN: BG45UNCR70001525484213

BIC: UNCRBGSF

Титуляр: Мартин Мирославов Христов

PayPal: miki_hristova9710@abv.bg

Всеки желаещ да помогне на 9-годишния Никола от Перник, който е с „Остеосаркома феморис декстри“ и му предстои дълго лечение, може да го направи на следната банкова сметка:

ПОМОЩ ЗА НИКОЛА

Банка: Postbank

IBAN: BG72BPBI79474064409901

BIC: BPBIBGSF

Титуляр: Никола Ивайлов Ангелов

Галерия снимки:

Диджей Матей Мандажиев

Певецът Петър Главчев

Снимков материал: Ивана Дечевска

Текст: Станислав Станимиров

Leave a Reply

Your email address will not be published.