Както всяка година на традиционната пернишка вечер и тази година перничани и приятели събраха средства с благотворителна цел. 

На забавата в залата към Православната църква “Света София”, перничани от Чикаго събраха $4000 за каузата на VIII-основно училище “Кракра Пернишки”. 

Школото спешно се нуждае от физкултурен салон, за да имат учениците условия за спортуване и през зимния период. Известно е, че VIII-училище разполага с един от най-големите физкултурни салони, но се изискват много средства и тежка процедура за реновирането му. Затова Учителят по физическо възпитание г-жа Анелия Петрова предлага неизползваната стара столова да бъде превърната във физкултурен салон. 

Средствата бяха събрани на обичайния пернишки търг, където бяха разиграни артикули свързани най-вече с ФК “Миньор” Чикаго, Таекуондо клуб “Спартак”, кукерски сувенири, два тома книги за войводата Кракра и боксови ръкавици на братя Пулеви. Много хора, които не успяха да се преборят за нещо на разпродажбата, също се включиха и отделиха за идеята. 

Основни инициатори за каузата бяха перничанките Диана Миланова и Ася Бошнакова, които са разбрали за нуждата на училището от медиите.

За доброто настроение на близо 200 перничани и приятели се погрижиха певицата Соня Мембреньо и ДиДжей Руси. 

Събраните средства са преведени по банков път на сметката на училището. Всеки желаещ да се включи в подпомагането на каузата може да го направи:

IBAN:BG85CECB97903136246400

BIS: CECBBGSFT

Титуляр: 8-мо ОУ “Кракра Пернишки”

Leave a Reply

Your email address will not be published.