На традиционната пернишка вечер в Чикаго, перничани и приятели показаха своята съпричастност към Петър Илиев – Буферо. В началото на годината стана ясно, че почетният председател на фенклуб “Миньор” се нуждае от операция в чужбина, на стойност около 5000 евро. По този повод, по време на традиционната забава, беше проведен търг.

Петър Илиев – Буферо се нуждае от операция в Турция

Събраните средства ще бъдат предоставени на фенклуб “Миньор”, за да бъдат прибавени към сумата нужна за операцията на Петър Илиев в Турция. Перничани наддаваха за различни футболни и спортни артикули, осигурени от Станислав Станимиров, Емил Миланов и Николай Василев.

Организаторите на търга

Съорганизаторът на вечерта – Емил Миланов, поздрави с добре дошли всички присъстващи и даде думата на основателя на “Миньор” Чикаго – Николай Василев. Бившият борец от клуба по борба “Миньор” изказа благодарност към всички, които са се интересували от “Миньор” Чикаго, защото чрез тяхната признателност и любов към отбора двата “Миньора” се срещнаха, по повод 100 години от създаването на представителния отбор на град Перник.

Рожденикът Калин Сергиев (в дясно) спечели търга за тениска на таекуондо клуб „Спартак“ Перник

Търгът започна с наддаване за тениска на таекуондо клуб “Спартак” Перник, който има филиал в Чикаго и ползва същата екипировка. Фанелката беше спечелена за $120 от рожденика Калин Сергиев, който беше най-настоятелен в наддаването.

Станислав Станимиров връчва диплома за първи дан по таекуондо на Константин Маринов (в ляво)

Оригинална диплома за I-ви дан, черен колан по таекуондо, бе връчена от майстор Станислав Станимиров на воеводата в Северна Америка – Константин Маринов, за доблест и благородство в обществено полезните дейности.
Пернишкият зет Валентин Димитров закупи за $40 химикалка на “Миньор”, за 6-годишния си син Велислав Димитров.

Пернишкият зет Валентин Димитров (в дясно) даде $40 за химикалка на „Миньор“ Перник

Перничани, начело с колоритния привърженик на “чуковете” Кристиян Стойчев, наддаваха и за специално изработени шалове, посветени на историческия двубой между двата “Миньора”. Всичките шест шала предложени на търга бяха спечелени на цени от $70 до $120.

Симона Миткова от Мошино спечели подарък за своя любим

Две перничанки спечелиха за своите любими мъже тениски с послание “Един отбор на два континента”.
Два от три календара на “Миньор” Перник бяха спечелени от Дивотинската група, а за един се пребори отново Кристиян Стойчев.

Динко Кралчев от Дивотино се пребори за единственото флагче на търга

Бившият борец от клуб по борба “Миньор” Перник – Динко Кралчев, спечели единственото флагче на “Миньор” Чикаго за $80.
За шапка на “Миньор” Чикаго се пребори перничанинът Юлиан Димитров.

Юлиан Димитров с най-малката си дъщеря Дара

Последният артикул – бял екип, с който играчите на “Миньор” Чикаго излязоха на стадиона на “Мира” в Перник на футболния празник, бе спечелен за $100 от Станислав Ставрев.

Станислав Ставрев (в дясно) спечели търга за екип на „Миньор“ Чикаго

В кампанията за набиране на средства се включиха и други хора, които не участваха в търга.
Накрая треньорът на “Миньор” Чикаго Емил Миланов и банковият служител Румяна Минева преброиха събраните средства в размер на $1550.

Народният танцьор Румен Малинов дойде специално от Детройт за пернишката вечер в Чикаго

Единодушно за най-атрактивен танцьор от публиката, беше признат специално дошлият от Детройт – Румен Малинов, който водеше хорото и радваше окото.
Рекорд за най-млад перничанин, посетил пернишката вечер, постави бебето Мартин Иванов, който е само на 4 месеца.

Най-малкият перничанин посетил пернишката вечер бе четиримесечният Мартин Иванов

Галерия снимки:

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.