За поредна година Пернишката вечер в Чикаго премина под знака на благотворителността. Перничани и приятели подкрепиха, със сумата от 2082 лв., бебе Ники, което се бори с диагнозата Детска церебрална парализа. На импровизиран търг, ръководството на “Миньор” Чикаго, в лицето на създателя на отбора Николай Василев и треньора Емил Миланов събраха средства за малкия Ники от Перник.

Треньорът Емил Миланов и бившият банкер Румяна Минева преброиха $1206 от търга

“Благодаря на абсолютно всички присъстващи тази вечер, които доказаха, че имат големи сърца и се включиха активно в търга. Всички ние сме родители и се опитваме да помогнем с колкото можем. Радвам се, че и тази година имаше Пернишка вечер. Традицията трябва да се продължава. Радостен съм, че за 100-годишнината на представителния отбор на град Перник ще играят двата отбора с едно име на два континента “Миньор” Перник и “Миньор” Чикаго. Всички хора, които обичат футбола, да заповядат на 27 юли на стадиона на “Мира” в Перник. Ще направим едно незабравимо шоу за тях и подобаващо посрещане на 100-годишнината”, коментира старши треньорът на “Миньор” Чикаго – Емил Миланов.

На търга най-голям интерес предизвикаха чифт боксови ръкавици с автограф на Тервел Пулев и треньора Борислав Бояджиев, които бяха спечелени за $200 на бившия пилот Филип Иванов.

Филип Иванов се радва на ръкавиците с автографи на Тервел Пулев и Боби Бояджиев

“Честитя победата на Тервел Пулев в Калифорния. Възхитен съм от неговия професионализъм. От начина по който се държи на ринга и в живота. Изобщо поведението му като човек, като личност. Имал съм щастието да си разменя няколко думи с него, за мен той е символът на младото поколение, както и брат му Кубрат”, сподели възхищението си за родните боксьори пернишкият зет Филип Иванов.

Перничанинът Мартин Трендафилов спечели търг за календар, на клуба по борба „Миньор“ Перник за $50

“За мен тези пернишки вечери са много важни и аз много държа на тях. Те са нещо като родова среща. На повечето от нас близките и роднините ни не са тук, но като съграждани ние тук си се чувстваме близки”, каза Мартин Трендафилов, който закупи календар на клуба по борба “Миньор” Перник за $50.

Бронзовият медалист от световно първенство – Стойчо Иванов

Бившият национален състезател и бронзов медалист от световно първенство по класическа борба Стойчо Иванов, също спечели търг за календар на своите съотборници борците и го пусна повторно, за да се съберат повече средства за бебе Ники.

Емил Миланов връчва своя екип на Калин Сергиев, спечелен за $100

Футболен екип на треньора, на “Миньор” Чикаго – Емил Миланов, беше спечелен от перничанина Калин Сергиев за $100.
За фанелка на “Миньор” Перник пък се пребори голям фен на “чуковете” от Кресна.

Дъщеричката на Методи от Кресна поставя в кутията $50 за фанелка на „Миньор“ Перник

Бившата баскетболистка от спортното училище Зорина Крумова, заедно със семейството си, беше за първи път на пернишка вечер и се включи активно в търга.

Зорина Крумова (най-вдясно)

“Винаги съм готова да помагам с каквото мога. Надявам се, всички тук да помогнем за оздравяването на малкото детенце. Поздравявам всички фенове на “Миньор” Перник по случай 100-годишнината. Сигурна съм, че ще има страхотно посрещане. Надявам се, да успея да присъствам”, каза Зорина.
Пернишката вечер съвпадна с боксовите двубои на братята Тервел и Кубрат Пулеви. Макар и от разстояние хората се вълнуваха и ги подкрепяха сърдечно.

Макар и от разстояние хората се вълнуваха и подкрепяха братя Пулеви

Всички, които не са успяли да присъстват на Пернишката вечер, а искат да помогнат на бебе Ники за събирането на сумата от 22.807 хиляди евро за едномесечен престой в немска клиника, могат да го направят на следната дарителска сметка: ОББ BIC UBBS BGSF
BG19UBBS80021079347240
Титуляр: Николай Мартинов Малинов.

Галерия снимки:

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.