Легендата на ЦСКА и българския футбол Цветан Йончев и играчите му в Миньор (Чикаго) подпомогнаха лечението на юношата на „Левски“ Дарин Тодоров, който пострада при тежка катастрофа преди малко повече от 6 години.

Българите отвъд Океана приеха присърце инициативата за помощ на Дарко, който до няколко месеца трябва отново да замине за лечение в Анкара. За целта са нужни близо 9000 щатски долара, като семейството му за момента е събрало по-малко от половината.

В далечен Чикаго са наясно със случващото се с Дарин Тодоров и се отзоваха, превеждайки немалка сума, събрана по време на последния мач на Миньор – победата с 5:2 срещу силната футболна школа Сокърс.

Както е известно, треньор на Миньор (Чикаго) е Цецо Йончев. Легендата на ЦСКА и момчетата му стискат палци на Дарко по-скоро да се завърне към нормалния начин на живот.

„Страшно много сме благодарни на Миньор (Чикаго). Уникални са, желаем им да побеждават да трупат победи зад Океана и да се радват на футбола. Не мога да повярвам, че ми се обадиха по телефона чак от Чикаго, изразявайки готовност да помогнат на Дарко. Много добри хора, нямам думи просто“, коментира пред БЛИЦ развълнуваната майка на Дарин Тодоров – Даниела.

Тя съобщи и прекрасната новина, че Дарко вече се храни с дясната си ръка, а това се случва за първи път след инцидента преди малко повече от 6 години. „Успя с дясната ръка да забоде с вилицата парче банан и да го хапне. Движенията все още са несигурни, но вярваме, че в най-скоро време ще преодолее и това и ще бъде още по-близо до пълноценния живот“, сподели още ангелът-хранител на бившия футболист на „Левски“, Спартак (Варна), Шумен и Несебър.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ

Най-лесният начин за желаещите да помогнат на Дарин Тодоров става чрез DMS кампанията (DMS DARKO на кратък номер 17 777).

Дарителската сметка на Дарин Тодоров:
Титуляр: Дарин Валериев Тодоров
УниКредит Булбанк
IBAN: BG31 UNCR 7000 1519 4561 09
BIC: UNCRBGSF
PayPal: d.todorova6203@abv.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published.