По случай побратимяването между предградието на Чикаго – Елк Гроув и град Перник, двама американци Патън Федър, член на градския съвет и шефа на полицията – Чарлс Уолш, посетиха карнавалната столица на Европа – град Перник.

Домакинът и градоначалник на Перник – г-жа Вяра Церовска, срещна в кабинета си двамата делегати с американския посланик – Негово Превъзходителство Ерик Рубин и съпругата му.

В рамките на три дни, гостите от САЩ изразиха прекрасните си впечатления от организацията и колоритните участници на Международния фестивал на маскарадните игри – Сурва. Те споделиха, че за първи път виждат такава удивителна атмосфера и заявиха свето желание през лятото отново да се върнат в миньорския град заедно със семействата си. 

На последващата среща кметът г-жа Вяра Церовска заяви намерението си да бъдат обсъдени теми, касаещи развитието на град Перник.

Междувременно на работна среща между привърженици на “чуковете”, на която присъстваха новоизбраният шеф на фенклуба – Ангел Вангелов, зам. кметът – Денислав Захариев и треньорът от Чикаго – Емил Миланов, стана ясно, че на 27 юли предстои историческо събитие. По случай честването на 100 години от създаването на представителния отбор на град Перник, ще се изиграе приятелска среща между ФК “Миньор” Перник и ФК “Миньор Перник” Чикаго, както е записан по документи отборът на “жълто-черните” зад океана от основателя му Николай Василев.

В-к “България”

Leave a Reply

Your email address will not be published.