“Миньор” Чикаго допусна първа загуба с 5:4 от основния конкурент за първото място “Хамърс”. Гръкът в редиците на “чуковете” Нико Михалопоулос откри резултата за 1:0. До края на първата част украйнците обърнаха за 2:1.

Опитният Росен Каптиев

В началото на второто полувреме опитният Росен Каптиев изравни за 2:2. Украйнците се активизираха и вкараха още две попадения за 4:2. Отново голмайсторът Нико Михалопоулос намали за 4:3, но увлечени в атака българите допуснаха нов гол за 5:3. Миньорци не се отказаха и Ивалин Гунчев вкара за 5:4. В оставащите по-малко от две минути, един от основновните футболисти Борислав Радев беше контузен тежко.

Голмайсторът Ивалин Гунчев

“Някой път се получава така, че не по-добрият отбор побеждава. Бяхме с две линии срещу отбор с три линии и си пролича разликата в края, защото изнемогнахме физически. Противникът беше равностоен. Отново имахме няколко сини картона, което вече ни излиза като слабост. Въпреки загубата, момчета играха добре и ако продължаваме по същия начин, ще завършим най-малко втори, с което ще запазим шансовете за бараж”, коментира помощник-треньорът на “Миньор” Чикаго – Стефан Златев.

Помощник-треньорът на „Миньор“ Чикаго – Стефан Златев

“На мен отборът на “Миньор” винаги ми е бил много близък, понеже синът ми е играл за “Миньор”. И с другите момчета сме много близки. Но сега играем от различните страни на барикадата. Искам да отбележа, че играта беше великолепна. Самият резултат го показва. Но така се получи, че ние бяхме малко по-добри. Желая на отбора много късмет и всички блага. Благодаря! – каза треньорът на “Хамърс” – Виктор Руссу, който е баща на първия голмайстор за “Миньор” на голям терен – Евгени Руссу.

Треньорът на „Хамърс“ – Виктор Руссу

Тази неделя (17 февруари) от 2:45 следобяд “Миньор” играе с литовския тим “Литс”. Мястото е отново комплексът „Одиум спорт център“, намиращ се на адрес: 1033 N Villa Ave, Villa Park, IL 60181.

Галерия снимки:

Момент от мача

Перничанинът Георги Спасов
Теди Коларов
Ивайло Александров
Денис Зейнели
Иван Михалев
Дебютантът Якуб Рус
Вратарят Дони Кевин

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.