Рей Сефо, Фьодор Емеляненко и Благой Иванов

Бившият кик-боксьор и настоящ президент на федерацията по бойни спортове WSOF – Рей Сефо, сподели в публичното пространство, че ще води преговори с японската федерация RIZIN за евентуален бой между шампиона в тежка категория на WSOF – Благой Иванов и шампиона на RIZIN – Фьодор Емеляненко. Боят се очаква да се осъществи през настоящата 2016 година.
В навечерието на Новата година, „Последният Император“ победи Джайдип Сингх и затвърди първото място в RIZIN и Рей Сефо вижда удобен момент за мач от такъв ранг. Още повече, че българинът е един от малкото бойци успявали да победят руснака. Родният боец има 100% успеваемост срещу легендарния руснак. Един мач и победа, която дойде през 2008 г. насред Санкт Петербург, в полуфиналния мач на Световното първенство по бойно самбо.
Самият Рей Сефо отбелязва като любопитен факт, че е бил офертиран да се бие с Фьодор Емеляненко. И въпреки че това е негова мечта, е отказвал, защото са му давали само пет седмици за подготовка.

ДФГХЙ

Рей Сефо и Благой Иванов

„Това би било неуважение към него и към мен самия, ако изляза неподготвен за такава битка. За кик-бокс среща времето може де е достатъчно, но за ММА ми е нужно поне довойно повече време. Ако се разберем с японците, бих се радвал да видя нашия шампион в тежка категория Благой Иванов в схватка с Фьодор тази година. Битката обещава да бъде интигуваща“, отбелязва Рей Сефо.

И в Новата 2016 година, Световните Серии продължават със следващото събитие WSOF27, което ще се проведе на 23 януари в Менфис.

Източник:WSOF.COM

Leave a Reply

Your email address will not be published.