Съсобственикът на “Палмс Бет” и генерален спонсор на “Левски” София – г-жа Роси МакКий пое в ръцете си седмата свещена купа спечелена от “Левски” Чикаго. Лично президентът на лигата италианецът Гаетано Траверса връчи шампионския трофей.

“Радвам се да присъствам на отбелязването на успехите на „Левски“ Чикаго. С гордост приемам Купата от името на „Палмс Бет“ и вярвам, че отбора под ръководството на основателя Ники Василев и капитана на отбора Росен Каптиев ще продължи да държи челни позиции в Лигата”, каза г-жа Роси МакКий.

Роси МакКий с Купата

Тя беше официален гост на годишния прием на Премиерлигата, където бяха наградени отличилите се отбори, играчи, съдии и ръководители. В началото на вечерта президентът Гаетано Траверса, се обърна към специалния гост с българските думите: “Добре дошла мадам Роси МакКий”. Непосредствено след награждаването, г-жа МакКий изказа своите благодарности за топлото посрещане и оказаната чест. Тя обеща, че ще предаде ценната реликва в музея на “Левски” София, намиращ се в новоизградения сектор “А” на стадион “Георги Аспарухов”. 

Роси МакКий и създателят на „Левски“ Чикаго – Николай Василев

За нас беше чест и огромна радост, че седмата шампионска купа, бе връчена на Генералния спонсор на “Левски” София – г-жа Роси МаКий”. Вярваме, че тя ще донесе късмет на “Левски” София и защо не, още тази година, в чест на 80-годишнината от рождението на Георги Аспарухов, да станем шампиони”, каза основателят на “Левски” Чикаго – Николай Василев. 

От ляво на дясно: Николай Василев; Красимир Иванов; Анатоли Вътев и Гаетано Траверса

Индивидуална награда за цялостен принос получи ветеранът Анатоли Вътев, който през 2017 г. бе част от най-успешния отбор на “Левски” Чикаго, завоювал Националната Купа на САЩ. С него на сцената излезе и първият му треньор Красимир Иванов-Къната. Двамата са част от силния отбор на някогашната “Славия”, спечелила Купата на средно-западните щати през 2007 г.

Другият български отбор “Балкан”, състезаващ се в същата възрастова група, но в “червената дивизия”, също бе награден с трофей за първо място. 

Галерия снимки:

Leave a Reply

Your email address will not be published.