За втора поредна година, Националният клуб на привържениците на „Левски“ София в Северна Америка и „Чикаго Редс“, устроиха общо мероприятие за благотворителна кауза. Този път „сини“ и „червени“ се събраха да подкрепят пострадалия в катастрофа с мотор – Борис Христов от София.

Ветераните

„Момчета, благодаря ви от сърце за това, което правите за мен. Обещавам ви, че няма да ви разочаровам. Догодина ще дойда изправен на крака при вас в Чикаго“, бяха думите на Борис, в жива връзка по фейсбук, преди двубоите.

 

Борис Христов

 

Фен клубовете премериха сили в два мача за играчи до 35 години и за такива над тази възраст. Срещите се играха в две полувремена по 20 минути. Както миналата година, главен съдия на двубоя беше бившият професионален съдия от „А“ група и запален привърженик на „Локомотив“ (София) – Валентин Рударски.

Главният арбитър – Валентин Рударски

Първият мач при младите, завърши наравно 4:4. На полувремето, левскарите водеха с 3:1. Головете за „сините“ отбелязаха бившият юноша на „Левски“ София – Стефан Венев, бившият професионален играч Илия Ребреев, младите Петър Василев и Иван Михалев.

Отборът на младите фенове на „Левски“

Две попадения за „червените“ вкара голмайсторът на „Миньор“ Чикаго – Борислав Радев, а по веднъж се разписаха юношата на „ЦСКА“ Асен Василев и Михаил Киров.
Срещата при ветераните, също завърши наравно, 5:5. На полувремето „левскарите“ водеха с 2:1.
За „Чикаго Редс“ два гола отбеляза Валентин Димитров, а по едно попадение добавиха Стоян Трендафилов, Теньо Минчев и Добрин Добриков.

Феновете на „ЦСКА“

За „Националния клуб на привържениците на „Левски“ София в Северна Америка“, по два гола вкараха Владислав Стоянов и Стоян Стойчев, а изравнителния гол отбеляза бившият професионален футболист Стоян Младенов.
На благотворителното събитие присъстваше президентът на мотоклуб „Хайдути“ – Никола Масларски, който се ангажира да предаде събраната сума лично на нуждаещия се от операция в Русия – Борис Христов.

Никола Масларски

Генералният консул – Иван Анчев, не успя да присъства на мероприятието, но също подкрепи борбата на Борис с лични средства. Всеки, който не е успял да дойде на събитието да подкрепи Борис, може да го направи по PayPal: aaron000@abv.bg, или да дойде тази събота на футболния турнир за „Българо-Македонската приятелска Купа“, където ще бъде поставена отново кутия за Борис.


Припомняме ви, че през миналата година, двата фен клуба играха благотворителен мач на голям терен, за подпомагане на бившия професионален играч Дарин Тодоров. Събитието  беше организирано от Олимпийски клуб „Васил Левски“ Чикаго.

Галерия снимки:

Голмайсторът Иван Михалев

Въздушен двубой

Голмайсторът Борислав Радев

Голмайсторът Стоян Младенов

Алекс Иванов

Благой Вълчев овладява висока топка

Стоян Трендафилов

Голмайсторът Стоян Стойчев

Георги Бошнаков

Теньо Минчев

Голмайсторът Валентин Димитров (в ляво)

Голмайсторът Михаил Киров

Голмайсторът Петър Василев

Юношата на „ЦСКА“ – Димитър Атанасов

В-к: „България“

 

One Response

  1. boris

    Прекланям ви се момчета! А на теб Nicolay Vasilev благодаря от сърце че ми помогна това да се осъществи!

    Отговор

Leave a Reply

Your email address will not be published.