За втори път, след 2019 г., Синьо Коледно парти разтърси българско Чикаго. 

Първият и все още единствен национален шампион на САЩ от щата Илинойс, за 2017 г. – “Левски” Чикаго, събра футболисти и привърженици на отбора. Левскарите доказаха, че освен на терена не отстъпват и във веселбата. Събитието бе подкрепено и от “Националния клуб на привържениците на “Левски” София в Северна Америка”, както и от Олимпийски клуб “Васил Левски” Чикаго. 

„Левски“ Чикаго – шампион на САЩ за 2017 г.

През първите четири години от своето съществуване, “Левски” Чикаго 2014 направи нещо, което не беше правено от нито един футболен клуб до този момент. Сините спечелиха всички възможни купи на местно и национално ниво. Оттогава, вече четири години, всички отбори при над 30-годишните в щата се равняват по българския отбор. Съперниците на “Левски” се опитват да стигнат до най-високия връх, а именно спечелването на националната купа на САЩ.

Водещите Марчела Челебиева и Николай Василев

Партито започна с химна на “Левски” София. Песента бе изпята и представена с атрактивна сценка от водещите Марчела Челебиева и Николай Василев. Театрален ръководител и сценарист на шоуто бе актьорът Емил Стоев, от формация “Сцена без граници”. 

Актьорът Емил Стоев от формация “Сцена без граници”

След бурното начало, което вдигна настроението на всички присъстващи, думата бе дадена на спонсора, на отбора – г-н Михаил Михайлов. Той разказа за отличното сътрудничество през годините и част от най-големите успехи на отбора. Президентът напомни за обединяващата историческа фигура на българския народ и патрон на отбора – Васил Левски.

Михаил Михайлов – посланик на фондация „Един Процент Промяна“

Г-н Михайлов разясни и идеята на фондация “Един процент промяна”, на която той самият е посланик. За да подпомогне нуждаещите се и даде личен пример, ФК “Левски” Чикаго дари 2000 лв, в подкрепа на благородните каузи, с които фондацията се е ангажирала. 

Последва тържествено награждаване с плакети за спонсорите и най-изявилите се футболисти през сезон 2021/22 г. 

Спонсорите Марчела Челебиева и Венцислав Динков

Изненадата на вечерта беше специално видеообръщение на синята легенда Наско Сираков към левскарите зад океана. Той заедно с г-жа Роси МакКий, подариха негова уникална сребърна монета, която върви в пакет с дигитални NFT снимки, за които може да се наддава на сайта: nftcredo.com.

Марчела Челебиева спечели търга за тениска с автограф на Наско Сираков

На специален търг бяха разиграни фанелки на “Левски” София с автографи на легендарното спортно семейство Илиана Раева и Наско Сираков. Те бяха спечелени съответно за $720 и $800. Тениските бяха осигурени от г-жа Роси МакКий, съсобственик на “Палмс Бет”

На търга бяха закупени и колекционерски монети с лицата на Георги Раковски, Христо Ботев и Васил Левски. Те бяха спечелени съответно за $500, $710 и $720. Монетите бяха осигурени от единствения българин световен шампион по нумизматика, известен с голямото си синьо сърце в Чикаго – Костадин Везьов.

Световният шампион по нумизматика – Костадин Везьов

Към края на вечерта бяха изтеглени печелившите от традиционната томбола. Бяха раздадени три награди осигурени от брокера на недвижими имоти – Кристина Йорданова, домакините от “The Health Cuisine” и лицето на вечерта – Марчела Челебиева. 

За атмосферата на купона се грижеше Диджей Гришо и гласът на Чикаго – Флори Цанкова. 

Галерия снимки:

Фотограф: Владимир Атанасов

Leave a Reply

Your email address will not be published.