„България“ вдигна купата в „червената“ дивизия за над 30-годишни, с победа 7:6 над шампиона „Хорсебокс“, след драматично изпълнение на дузпи. Двата отбора биха общо по седем. Американците първи стартираха и бяха точни от бялата точка. Последва пропуск на сърцатия Мирослав Николов. След него отбелязаха Владимир Вукайелович и спонсорът Стоян Младенов.

Поздравления след гола

Пропуск направи Пламен Памуков. Нови точни попадения на Ивайло Атанасов, Ивалин Гунчев, а Евгени Михайлов сложи точка в спора. В герой на мача се превърна вратрят Христо Христов, който спаси цели три наказателни удари.

Добра намеса на Христо Христов

В редовното време, резултатът завърши наравно 2:2. „Лъвовете“ поведоха в началото на второто полувреме, с рядко красив гол на Ивалин Гунчев. Пет минути по-късно, Владимир Вукайелович добави второ попадение за своите.

„Равностоен финал. Най-много се радвам, че бяха дошли да ни подкрепят хора, които са играли за нас през годините. Като цяло контролирахме мача, но в средата на втората част имаше за около пет минути отпускане в нашите редици и допуснахме изравняване. Радвам се, че момчетата, които имаха контузия, стиснаха зъби и играха. Добър завършек на сезона, но това не значи, че съм доволен. Остана малко горчив вкус, заради изпуснатата титла“, коментира играещият треньор на „България“ – Анатоли Вътев.

Футболистите на “България” посветиха спечелването на купата на създателя на отбора и дългогодишен ръководител – Красимир Иванов – Къната, който в същия ден празнуваше рождения си ден.

Галерия снимки:

Поздравления след гола

Гунчев и Николов изразяват радостта си

Голмайсторът Ивалин Гунчев

Мирослав Николов овладява топката

Светозар Гюров

Спонсорът Стоян Младенов

Анатоли Вътев

Връчване на купата

В-к: „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.