След 9 години “Миньор” Чикаго е отново на финал за Купата на Премиерлигата. Чуковете победиха с 5:2 “Уингед Бул”. Мачът започна по прекрасен начин за жълто-черните. Още в 5-та минута Велиян Михалев участва в спречкване с противников играч. Той получи удар без топка и успя да изкара директен червен картон на провинилия се играч. 

Велиян Михалев получи удар без топка

Две минути по-късно Симеон Стоянов отправи опасен удар, стражът изби, а топката попадна в краката на отлично пласираният Георги Кьосев, който откри резултата за 1:0. 

В 12-та минута отново младата надежда Симеон Стоянов нацели горна греда. 

До края на първата част “винкелите” се скъсаха да пропускат, но до нов гол не се стигна. 

Голмайсторът Георги Кьосев

С подновяването на играта капитанът Борислав Радев направи страхотен рейд по дясното крило и центрира топката на главата на Александър Петрович, който отигра с плонж. Вратарят изби коженото кълбо, а най-съобразителен се оказа Велиян Михалев, който вкара за 2:0.

Играещият пом. треньор Иван Михалев и голмайсторът Велиян Михалев

В средата на полувремето играещият треньор Борислав Радев направи поредния си пробив по крилото и намери голмайсторът Георги Кьосев. Той овладя и стреля мигновенно отбелязвайки за 3:0. След попадението играчите на “Уингед Бул”, видяха, че няма какво да губят и се втурнаха в атака. Този порив им донесе късмет и успяха да върнат две попадения за 3:2. 

Симеон Стоянов поздравява голмайстора Георги Кьосев

Миньорци се събудиха и отново стъпиха по-здраво на терена. Авторът на второто попадение за “Миньор” – Велиян Михалев направи фрапиращ пропуск. Той преодоля вратаря, но при стрелбата единственият останал защитник успя да парита удара. 

Велиян Михалев направи фрапиращ пропуск

Все пак натискът даде резултат, бързоногият Марио Иванов подхвана атака от ляво и подаде на 15-годишния Брендън Божков, който изведе снажният Едуард Начев на стрелкова позиция сам срещу вратаря. Начев не сгреши и резултатът набъбна на 4:2. 

Брендън Божков (#17) поздравява голмайсторът Едуард Начев

В последните минути на срещата отново магичният халф Марио Иванов беше в основата на петия гол. Той изведе младият Брендън Божков, който мина вратаря и оформи крайния резултат 5:2.

Брендън Божков закова последния гол в срещата

“Излязохме да спечели мача и да отидем на финал. Но не само искахме да се класираме на финала, а и да покажем, че загубата в първенство от този отбор беше случайна. Радваме се, че успяхме да го постигнем. На финала ще дадем всичко от нас и дано имаме и късмет, и вдигнем Купата”, коментира играещият треньор Борислав Радев.

Тази неделя (23 октомври) рано сутринта от 8:45 АМ на адрес: Munz Athletic Complex, 1901 Johns Dr

Glenview , IL 60025, “Миньор” Чикаго играе финал за Купата с шампиона “Борачос”. 

Припомняме ви, че чуковете победиха “Борачос” в мача за първенството. Входът за зрители на финала е свободен. 

Галерия снимки:

Бившият юношески национал на България – Пламен Пенев
Капитанът Асен Василев
Александър Чешмеджиев
Денис Зейнели
Вратарят Мартин Аргиров с поредна блестяща намеса
Сърбинът Александър Петрович

Снимки: Николай Василев

Leave a Reply

Your email address will not be published.