Българският специалист по класическа борба и настоящ треньор на националния отбор на Сърбия – Стоян Добрев, класира още двама свои възпитаници за Рио.
В първия ден на олимпийската квалификация в Зренянин, при 59-килограмовите Кристиян Фрис се класира на финала, където отстъпи 0:8 на руснака Санал Семенов. На полуфинала Фрис разнесе по тепиха представителя на Норвегия – Берге с 8:0 и вдигна залата на крака. В края на схватката, в радостта си, личният треньор Стоян Добрев хвърли страхотен преден суплекс своя възпитаник.

02

Стоян Добрев хвърля Фрис суплекс

Трети в същата категория се класира нашият Александър Костадинов, който беше в другия поток и срещна руснака на полуфинал, където загуби с 12:2. За жалост регламента на турнира в Сърбия позволява само финалистите да вземат квоти, докато в Монголия всички призьори ще завоюват визи.

03

Виктор Немеш (синьо трико)

Във втория ден на турнира Добрев имаше нови поводи за радост. Неговият възпитаник при 75-килограмовите Виктор Немеш, в битката на полуфинала, победи с 3:0 молдованецът Беслеага. На финала грузинският състезател се отказа поради контузия и Немеш стана шампион без борба.
До този момент Стоян Добрев е класирал трима свои борци за Рио – Давор Щефанек, който взе виза на световното в Лас Вегас, Кристиян Фрис и Виктор Немеш.

 снимки:UWW

Leave a Reply

Your email address will not be published.