Единственият български автомобилен пилот в Северна АмерикаМихаил Михайлов, направи невероятно завръщане в световната моторспорт столица Индианаполис. Българинът се пребори за второто място на “Porsche Sprint Challenge North America”.

Михаил Михайлов мигове преди старта

През 2021 г., нашенецът имаше инцидент на пистата в Индианаполис. Тогава, Слава Богу, той се размина само с мозъчно сътресение. Въпреки това, Михайлов не се отказва, а заминава за Германия, където започва да се състезава с единствения професионален изцяло български отбор “Overdrive Racing Team”. Българинът обикаля цяла Европа и благодарение на своята воля и постоянство, в края на сезона вдига Купата. Трофеят му връчва лично главният мениджър на Порше, в един от заводите на компанията, в град Лайпцих. 

Със завоюваното второ място, на предпоследната сесия, преди края на сезона, българинът се завърна по най-добрия начин в САЩ, с новия си отбор “Regal Motorsports”. 

Михаил Михайлов с екипа на новия си отбор “Regal Motorsports”

Михаил Михайлов стартира от 5-та позиция надпреварата и още на първия завой, намери пролука и с един хитър ход изпревари всички и поведе колоната. Въпреки напрежението да води, българинът успя да запази лидерството до 7-та обиколка, когато синът на френския кулинарен идол Бокюс, го изпревари. Малко преди края на състезанието, поради инцидент на пистата, се наложи влизането на кола за сигурност. При това, положение Михайлов нямаше възможност да се опита, да атакува отново лидерската позиция. 

За третото място в състезанието се пребори немският потомък Тилман Шмит. 

Състезателната кола на Михайлов

В генералното класиране за 2023 г., Михаил Михайлов е втори, което е уникално постижение в конкуренцията на селектирани млади пилоти от Порше. Утре е последния старт за сезона, в който Михайлов ще има още един шанс, да се пребори за първото място. 

Михаил Михайлов и Павел Лефтеров

Треньор на Михаил Михайлов е най-добрият професионален български автомобилен пилот – Павел Лефтеров. Той остана много доволен от представянето на Михаил, който изпълни всичките му указания. 

Галерия снимки:

Leave a Reply

Your email address will not be published.