Тази събота (7-ми април) се състоя традиционният турнир по Таекуондо и Корио Гъмдо “Samurang 2018”
За поредна година организаторите от “JP Wood Martial Art” събраха над 200 участници, представители на 15 клуба от Средно-Западните щати: Илинойс, Индиана , Тексас, Уисконсин и Охайо.
Сред тях бяха и 16 възпитаници от таекуондо клуб “Спартак“ към център „Магура”: Натали Чипова; Анастасия Станимирова; Никола Станимиров; Максим Христов; Емма Якимова; Александра Иванова; Кристиян Иванов; Самуил Манчев; Никол Монтесинос; Анисия Ботева; Йордан Делчев; Тони Делчев; Борис Илчев; Денис Танчев; Дейвид Митев и Александър Бангов.

Първа редица от ляво на дясно: Тони, Дейвид, Ема, Борис, Анисия, Натали, Кристиян и Александра.

Втора редица от ляво на дясно: Александър, Йордан, Никол, Анастасия, Денис, Максим, Никола и Сами.

Малките и по-големи бойци на възраст от 4 до 14 години взеха участие в демонстрационните дисциплини: Ритник на височина от място; ритник на височина с отскок; скоростен ритник за време; въртящ ритник за време; бягане за норматив през полигон с препядствия, дори и в дисциплината за прецизност с меч.
Както и в дисциплините спаринг и форма.
В демонстрационните дисциплини децата от таекуондо клуб “Спартак“ спечелиха общо 41 медала. От тях 19 златни, 15 сребърни и 7 бронзови медала.
Таекуондистите Анастасия Станимирова, Александър Бангов и Никола Станимиров се класираха и за финалите за купата на “супер шампион” в дисциплините ритник за бързина, ритник на височина с отскок и въртящ ритник за време, отлично представилите се бойци заеха второ място в ритник за бързина и въртящ ритник. В скока и ритник на височина Никола и Александър преминаха първите два кръга и отпаднаха в трети кръг, докато Анастасия продължи и отпадна два кръга преди финалa.

Борис Илчев

Адреналина и емоциите достигнаха своите максимални стойности на дисциплините “форма и “спаринг”
Въпреки, че за някои от възпитаниците на Станислав Станимиров този турнир беше първо състезание, децата показаха дух и дисциплина. Най-добре представил се от клуба на форма беше Никола Станимиров със златен медал в дисциплината. Другите деца: Самуил Манчев, Анастасия Станимирова, Анисия Ботева, Емма Якимова, Денис Танчев, Александра Иванова и Никол Монтесинос направиха достойно представяне в същата дисциплина с общо 5 сребърни и 2 бронзови медала.

Никола Станимиров

В дисциплината “спаринг” младите таекуондисти се представиха отлично и представиха клуба си достойно. Дебютантите Кристиян Иванов 7г.; Тони Делчев 9г. Борис Илчев 8г. Йордан Делчев 11г. и Денис Танчев 13г. показаха висок дух и не отстъпваха по качества на своите опоненти, като Данчо успя да надиграе противника си и взе първо място.
За Анастасия, Никола, Анисия, Александър, Макси, Никол, Емма, Александра това състезание беше второ, трето или четвърто състезание за някои от тях.
Спарингът се играеше по правилата за клас “В” турнир без право на удар в главата. Изключение беше спаринга на Анастасия, която участва на клас “А” “light contact” (точков спаринг), където взе златния медал. Останалите деца: Александър, Максим, Никола, Александра, Ема и Анисия показаха своя прогрес на “ДоДжанг-а”.

Майстор Стани получава наградата на Гранд мастър Джон П. Ууд

Освен състезателите на клуб „Спартак“, които се окичиха с отличия, организаторите на събитието наградиха майстор Станислав Станимиров с почетен плакет за отдаденост към Таекуондо каузата и редовно участие в турнира.
Ето какво сподели майстор Стани, след приключването на състезанието:

„Много съм доволен от всички дечица. Виждам прогреса в тяхните умения и техния потенциал. Имаме малко разочарования около съдийството, но това ще ни амбицира следващият път да сме по резултатни и да няма съмнения. Единственото, за което малко съжалявам е, че поради липса на подходящ противник, неможах да видя потенциала на Александър разгърнат. Той е опитен боец и чакам с нетърпение следващият турнир, за да се изяви. За мен това състезание беше много важно, чрез него получих ценна обратна връзка и зная над какво трябва да работим с всяко дете. Много съм доволен и от родителите на децата. Помагат ми много и ценя високо тяхното доверие в мен. Имаме страхотни деца и ще дам максималното да помогна и заедно да ги направим едни успешни, уверени в себе си млади хора“

Денис Танчев получава настъвления на почивката

Таекуондистите от Таекуондо клуб „Спартак“, водят тренировките си във вторник и събота, в залата към център „Магура“, на адрес: 415 W.Golf Rd. #7, Arlington Heights IL 60005. За повече подробности: 773-732-6118 – Мастер Стани.

Галерия снимки:

Майстор Стани и организаторът на турнира „Самуранг Геймс“ – Гранд Мастер Джон П. Ууд

Тони и Йордан Делчеви

Ананстасия Станимирова

Александър Бангов

Максим Христов

Анисия Ботева

Натали Иванова

Кристиян Иванов

Александра Иванова

Ема Якимова

В-к „България“

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.