Българският професионален боксьор Тервел Пулев и личният му треньор Борислав Бояджиев изгледаха дербито на полупрофесионалната Метролига в Чикаго. Българският тим „Миньор“ Чикаго победи с 2:0 най-силния сръбски отбор „Юнайтед Сърбс“ 1972 и го измести от лидерската позиция на майсторската група.
Футболистите посрещнаха с радост емблематичния боксьор и му подариха тениска със сърдечни пожелания за успех. Треньорът Емил Миланов каза на играчите, че няма да има наставления преди мача, защото присъствието на Тервел Пулев е достатъчна мотивация за победата и иска да играят за него. От своя страна Тервел надъха футболистите с думите:
„Не за мен, а за честта на България, ще играете. Нали знаете, че от историческа гледна точка в балканските войни, никога сърбите не са ни били. Абсолютно винаги са били мачкани от нас и имат някакъв комплекс, който не е толкова явен, но те си знаят. Те имат респект към нас, така че от вас зависи, да продължите тази традиция“.
Владимир Вукайелович
По ирония на съдбата за „чуковете“ игра бившият футболист на „Партизан“ Белград – Владимир Вукайелович, който беше привлечен от ръководството на „Миньор“ за дербито. В средата на първата част с хитър прехвърлящ пас Влади Вукайелович изведе зад защитата Борислав Радев и той разстреля сръбския страж за 1:0.
Авторът на първия гол Борислав Радев
След почивката, в 65-минута, Мирослав Николов се хвърли самоотвержено в краката на сръбски футболист, тръгнал заплашително към българската врата и изби с шпагат топката. Коженото кълбо попадна в централния защитник Светозар Гюров, той напредна и подаде на Росен Каптиев. Опитният Каптиев даде диагонален пас към Мирослав Манолов, топката беше отбита от сръбски защитник, Манолов го надбяга и вкара идентичен в завършващата фаза гол за 2:0.
Голмайсторът Мирослав Манолов
„Много съм щастлив, че момчетата успяха да постигнат победа срещу прекия си конкурент за първото място, коментира след срещата Боби Бояджиев. Истински се вълнувахме с Тервел тук отстрани, като гледахме. Само може да им кажа, да продължават по същия начин, да побеждават докрай и да спечелят първенството в лигата“.
Тервел Пулев и Борислав Бояджиев
„Важно е, че момчетата победиха, играха много по единно, като отбор, за разлика от другия тим, които имаше добри индивидуални играчи, но не можаха да вкарат дори един гол. Друг път, ако дойда бих могъл да се включа, с удоволствие, в някой мач, като резерва“, обеща Тервел Пулев, който предишния ден нокаутира американецът Армандо Анкона.
Росен Каптиев
Тази сряда от 7:30 часа вечерта „Миньор“ гостува най-стария немски тим „Швабен“ 1926, в осминафинален мач за щатската купа на Илинойс. Мачът ще се изиграе на Швабен  център, намиращ се на адрес: Schwaben Center, 201 Weiland Rd, Buffalo Grove 60089.
Галерия снимки:
В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.