В рамките на три месеца Тервел Пулев покори Чикаго за втори път. На професионалния ни боксор в тежка категория бяха необходими точно 2:06 минути да нокаутира американеца Армандо Анкона. Българинът направи серия от удари, които разколебаха съперника му и с мощно и рязко ляво кроше повали Анкона на пода.
В ъгъла на българския боксьор бяха личният му треньор Борислав Бояджиев и бившия му съотборник в националния отбор Светлозар Радев.
За сравнение е важно да се спомене, че последните 3 мача, Армандо Анкона ги е завършил по точки в 8 и 10 рунда, срещу боксьори със силни статистики, дори някои с по 17 мача зад гърба си.
Припомняме ви, че в дебютния си мач на американска земя Тервел Пулев повали с нокаут друг местен боксьор Скот Футрел.
Веднага след този мач, само след седмица щаба на Пулев беше в немската столица Берлин за нова битка, срещу бившият световен шампион Валерий Брудов от Русия, който единствен до момента издържа осем рунда срещу Пулев.
Сънародници от цяла Америка бяха дошли да гледат втория мач на Теврел Пулев в САЩ. В зала „Алстейт Арена“ имаше малко над 6000 души, които бяха заплатили между $50 и $150 за да наблюдават боксовата гала-вечер. Общо осем боксови мача се състояха същата вечер в предградието на Чикаго – Розмънт. За да са сигурни, организаторите от  „HITZ BOXING“, че мачът на българина ще бъде предаван целия на живо, го бяха сложили по средата на праймтайма.
Когато Тервел Пулев излезе на ринга, публиката изригна и се развяха родните трибагреници. Ефектната българска победа въодушеви всички присътващи в залата.
След мача, по време на задължителните лекарски прегледи на двамата боксьори, Тервел Пулев забеляза, че на Анкона му става лошо пред недоумяващите медици и го наплиска с вода, за да остане в съзнание. За по-голяма сигурност и обстойни прегледи американецът беше изкаран с линейка от залата и откаран към най-близката болница.
След кратка почивка Тервел се срещна с представители на медиите и се снима с всички чакащи го с нетърпение български и американски привърженици на бокса.
Приятна изненада за боксьора беше една възрастна дама, която го познава от дете. Бившата учителка г-жа Добринка Ничева си спомни за миналото, когато Тервел и Кубрат са били деца. Тя разказа с възхищение за покойния Венко Пулев и колко много е обичал да чете книги, как и когато му е давала дадена книга, той и я е връщал цялата написана с изводи от прочетеното.
Ден преди да отлетя за Родината Тервел и треньорът му Боби Бояджиев посетиха в центъра на Чикаго прочутия блус фестивал.
На изпроводяк мениджърът Ивайло Гоцев каза, че още тази година през есента, е възможно братята Тервел и Кубрат Пулеви, да се боксират в една гала-вечер, в зала „Юнайтед център“. От своя страна Тервел Пулев заяви, че не знае за какво става въпрос и по всичко личи, че развръзката и преговорите по този въпрос тепърва предстоят.
Галерия снимки:
В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.