Двама братя Борислав и Филип Новачкови, както и Георги Иванов долетяха специално от САЩ за държавното първенство по свободна борба, което се проведе в зала „Универсиада“ през изминалата неделя. Новачкови окупираха категорията при 65-килограмовите, но жребия не ги противопостави. Националът Борислав Новачков помете кокуренцията с три победи с по 10:0 точки срещу Димитър Стоянов, Радослав Дойранлиев и на финала победи родения в Молдова Владимир Готишан. Брат му Филип се окичи с „бронзовия“ медал, след като загуби на четвъртфинала от Готишан. Двамата братя и Георги Иванов се борят от името на русенския клуб по борба „Юнак-Локомотив“.

02

На почетната стълба от ляво на дясно: Владимир Готишан; Борислав Новачков; Димитър Стоянов и Филип Новачков

Иванов се окичи с „бронз“ при 74-килограмовите, след като загуби с 5:0 от шампиона Мирослав Киров, борещ се също за Русе. На финала Киров победи с 7:2 точки Михаил Георгиев от Сливен. За да стигне до решителната схватка петия от световното в Лас Вегас, победи още Мирослав Андреев с туш, на четвъртфиналите се справи с Иван Деливерски – 5:4, а на полуфинала победи с технически туш Сабри Сабри.

03

На почетната стълба от ляво на дясно: Михаил Георгиев; Мирослав Киров; Георги Иванов и Мохамед-Йосеф Бакър

При най-леките в кат. до 57 кг отново двама представители на „Юнак-Локомотив“ (Русе) се срещнаха на финала. Шампион стана Георги Вангелов, който победи с 6:2 точки Стоян Цонев. На старта Вангелов срази един от основните си конкуренти в категорията Мехмед Фераим. Вангелов изоставаше с 3:4, а успехът за европейският вицешампион за младежи дойде в последната секунда, след като направи хвърляне за две точки – 6:4. На полуфинала Георги победи с технически туш Иван Замфиров – 11:0.

05

На почетната стълба от ляво на дясно: Стоян Цонев; Георги Вангелов; Димитър Желев и Мехмед Фераим

При 61-килограмовите очаквано шампион стана световният и европейски вицешампион за 2013-а Владимир Дубов (Славия), който победи с туш Димитър Иванов от Димитровград на финала. До схватката за титлата бесарабският българин направи три убедителни победи – туш срещу Реджеб Данаджиев, технически туш 14:4 среу Шукри Шукриев, а на полуфинала срази също с технически туш Камран Назифов – 12:2. Заради красивите си победи Владимир Дубов получи наградата за най-техничен състезател на първенството.

04

На почетната стълба от ляво на дясно: Димитър Иванов; Владимир Дубов; Красимир Кръстанов и Крум Чучуров

В олимпийската кат. до 97 кг Драгомир Стойчев от клуб по св.борба „Добруджански юнак“ надви с 8:3 точки Калоян Колев от „НСА-Академик“.

1-drago_stoichev4

На почетната стълба от ляво на дясно: Калоян Колев; Драгомир Стойчев; Айлин Курдет и Ирен Юруков

При тежките до 125 кг Димитър Кумчев от „Асеновец“ победи с 3:1 точки Мариян Тодоров от „НСА-Академик“. Опитният Кумчев надви на полуфинала Любен Илиев, който дебютира при тежките, с 13:8, а преди това тушира Петър Христов и Атанас Дончев.

1-kumchev2

На почетната стълба от ляво на дясно: Мариян Тодоров; Димитър Кумчев; Любен Илиев и Георги Ванчев

В кат. до 70 кг на финала Николай Куртев от Руен победи с 8:4 точки Мирослав Христов „НСА-Академик“.

06

На почетната стълба от ляво на дясно: Мирослав Христов; Николай Куртев; Георги Златов и Октай Салим

Мирослав Гешев от „Локомотив“ (Пловдив) ликува с титлата в кат. 86 кг, а в решителната схватка срази Мехмед Гаази от „НСА-Академик“ с 13:2 и вдигна приза за най-резултатен борец.

1-geshev1

На почетната стълба от ляво на дясно: Мехмед Гаази; Мирослав Гешев; Светослав Димитров и Пенчо Дочев

Галерия снимки:

1BONC0025 1BONC0276 1BONC0308 1BONC0880-dubov 1BONC0920 1BONC1017 1BONC1068 1BONC1202-novachkov 1BONC9180 1BONC9211 1BONC9295 1BONC9528 1BONC9532-vangelov 1-dubov1 1-geosgy_ivanov_delchev 1-mkirov 1-novachkovo-borislav_i_filip

1-drago_stoichev3 1-kumchev_luben_iliev

Източник: bul-wrestling.org

Снимки: start-photo.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published.