03

По случай националния празник на България – 3-ти март, в село Бачево, Разложка община, ученици от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, проведоха конкурс-рецитал под надслов „Син съм на юнашко племе“. В конкурс-рецитала участваха ученици от цялото училище. Преживяването беше много вълнуващо за всички участници и зрители. Учениците рецитираха стихове от различни български възрожденски автори, като се акцентира на творчеството на Христо Ботев. Те направиха много албуми и рисунки на герои, борили се за свободата на България. Най-добрите албуми, рисунки и деца, изрецитирали най-малко три или повече стихотворения на Христо Ботев, бяха наградени с таблети. Учениците с най-големите награди бяха: Даниел Манушкин – 2-ри клас, Славчо Манушкин – 4-ти клас и Мария Паскалева – 2-ри клас.

06

МК „Хайдути“

Журито беше съставено от Благо Прангов – поет от с. Бачево, Стоян Дърпатов – бивш учител от гр. Разлог и Елена Рашева – бивша учителка и секретар на кметството в с. Бачево. Всички участнци получиха поощрителни малки награди – топки, пъзели, и др. Празничният конкурс-рецитал беше проведен по идея и спонсорство на чикагския патриотичен Мотоклуб „Хайдути“.

05

Никола Масларски

„Това е част от инициативата ни да опазим историята си такава, каквато е. Благодарим за сърцатата и всеотдайна работа на учителката Катя Саева и директорката Соня Колинчева и всички взели участие в това прекрасно тържество! Надявам се, примера ми да бъде последван от други родолюбиви българи, които да се включат с каквото могат и да помогнат да опазим историята си! Бог да пази България!“, коментира президентът на мотоклуб „Хайдути“ – Никола Маслaрски.

02

В-к „България“

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.