Хегемонът “Левски” Чикаго вдигна Купата в зала. На финала, при над 30-годишните, сините победиха с 5:3 втория в класирането “Лайтенинг”. 

Домакините успяха да удържат 10 минути при резултат 0:0, когато Владимир Каптиев опита стрелба, но ударът му беше париран. Коженото кълбо рикушира и попадна в угандиецът Чарлс Вассава, който вкара от малък ъгъл за 1:0. 

Минута по-късно неговият приятел Фредерик Кабуйе направи двойно подаване с Влади Каптиев и покачи на 2:0. Така завърши първото 20-минутно полувреме. 

Тримата голмайстори: Чарлс Вассава (на преден план), Фредерик Кабуйе и Диан Радев

С началото на втората част, Диан Радев и сърбинът Никола Славуевич направиха за смях противниковите играчи, с две двойни подавания през центъра и ефектен гол на Радев за 3:0.

Пет минути по-късно, Никола Славуевич подаде хитър пас в коридор на Влади Каптиев, опитният нападател насочи топката в десния долен ъгъл за 4:0. Логично последва отпускане в българските редици и домакините вкараха за 4:1.

Голмайсторът Никола Славуевич е спрян с нарушение

Бившият проиграч Мирослав Манолов създаде ситуацията за последното пето попадение на “Левски”. Той изведе Никола Славуевич, който вкара за 5:1.

До края на срещата американците отбелязаха две бързи попадения за крайното 5:3. 

По време на зимния сезон левскарите постигнаха 12 победи от 12 двубоя и с пълен актив от 36 точки и голова разлика 83 на 22, станаха най-безепелационният шампион на закрито.

Галерия снимки:

Миро Манолов
Играещият треньор Росен Каптиев, организаторът Николай Василев и помощник-треньорът Петър Василев
Фредерик Кабуйе, Перу Демененги и Чарлс Вассава
Никола Славуевич със сина си Коста и Мирослав Манолов
Треньорът дава указания
Синя радост
От ляво на дясно: Р. Каптиев, П. Васиев, Н. Славуевич, Н. Василев, В. Каптиев, К. Костов, М. Манолов и С. Златев, с Купата К. Славуевич

Leave a Reply

Your email address will not be published.