Синята легенда – Христо Йовов, ще играе за „Левски“ Чикаго на финалите за националната купа на САЩ в Детройт, на 18 и 19 август. Връзката с бившия национал направи Националният клуб на привържениците на „Левски“ София в Северна Америка.

Борислав Зарев и създателят на отбора – Николай Василев

„Няколко човека сме в управата на фен клуба и на отбора и се чудехме как да дадем повече самочуствие на играчите в предстоящите мачове за националната купа. Треньорът Пламен Бежански даде предложение да поканим футболист от България, а Георги Георгиев от управителния съвет на фен клуба покани Ицо Йовов. Бижутерът се съгласи веднага и вече го чакаме в Чикаго, заедно със съпругата му. Спонсорът на „Левски“ Чикаго – г-н Михаил Михайлов, беше така добър да поеме разходите за самолетните билети“, коментира президентът на Националния клуб на привържениците на „Левски“ София в Севрена Америка – Борислав Зарев.

Спонсорът на „Левски“ Чикаго – г-н Михаил Михайлов с купата на Среднозападните щати

Тази година „Левски“ стана за втори пореден път шампион на щата Илинойс, при над 30-годишните. Успехът в Илинойс класира българите на турнира на Среднозападните щати във Форт Уейн, Индиана. Там „сините“ вдигнаха и тази купа, която е печелена само веднъж в същата възрастова група от българския отбор „Славия“, като домакин през 2007 г. в Чикаго.
В Детройт ще се срещнат шампионите на четирите региона, под шапката на Американската Сокър Асоциация.
В петък вечерта, на 18 август, от 9:00 ч., в „Ънлимитет Сокър Аренас“, в предградието Понтиак, „Левски“ играе полуфинален двубой срещу шампиона на регион III „Спортинг“ Шарлоте от Северна Каролина. При успех, на другия ден, в 6 ч. вечерта, на същия стадион „сините“ ще срещнат победителя от другия полуфинал – трикратния шампион на САЩ – „Кристос“ Мериленд срещу перуанския „Торино“.

Снимки: „Blitz.bg“

Източник: В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.