В 5-ти кръг, от първенството в зала на Лига Европа, „Миньор“ Чикаго разгроми с 5:1 „Ред Девилс“. Головата канонада започна с попадение, отбелязано от дебютанта Александър Ангелис. Той беше най-добре пласиран и подсигури удара към вратата на жълто-черната десятка Борислав Радев.

Дебютантът Александър Ангелис

Пет минути по-късно, вторият гол за „чуковете“ отбеляза Любен Танушев. До края на първата част, при индивидуална грешка в защита, „червените дяволи“ успяха да вкарат почетното попадение.

Голмайсторът Любен Танушев

С подновяването на играта, вратарят Асен Василев намери с дълга топка напред бързоногото крило Борислав Радев, който с удар между защитника и вратаря, вкара дежурния си гол за 3:1.

Техничарят Борислав Радев

Четвъртото попадение за „винкелите“ отбеляза играещият помощник-треньор Николай Янев. Той направи двойно подаване със снажния Георги Иванов и с удар между двама съперници вкара топката в противниковата врата.

Играещият помощник-треньор Ники Янев

Последният пирон в ковчега на „червените дяволи“ забоде перничанинът Николай Асенов, който дриблирайки от ляво, преодоля съперник и с прецизен удар по земя вкара в далечния ъгъл на вратата. Освен попадението, Ники Асенов направи и отличен мач в защита, допринасяйки със сърцатата си игра за изразителния резултат.

Перничанинът Николай Асенов

„От началото на първенството, може би това ни беше най-добрият мач. Доволен съм от абсолютно всички момчета. Отборът започва да придобива собствен стил и играчите все по-лесно се ориентират какво се изисква от тях. Специални благодарности на Асен Василев, който по-принцип е полеви играч, но в този мач замени на вратата отсъстващия Никола Каранаков“, коментира играещият помощник-треньор – Николай Янев.

Тази неделя (14 февруари), от 14:00 ч. чикагско време, „Миньор“ Чикаго играе с последния в класирането „Ди Ес Ей Блу“. Мачът ще се изиграе на познатото място в зала „Сокър Сити Палатайн“, намираща се на адрес: 545 S Consumers Ave, Palatine, IL 60074. За деца до 14 години входът е безплатен. За всички останали, билетите са по $5.

Галерия снимки:

Асен Василев се справи отлично на вратата
Георги Иванов
Кристиян Щерев
Денис Зейнели
Николай Филчев

Leave a Reply

Your email address will not be published.