Най-старият български отбор в Чикаго – “Балкан” 2001, спечели втора поредна Купа в “червената” дивизия, за над 30-годишни, на Премиерлигата. Българите победиха с 3:2 “Игълс” 1940. Първото попадение в мача отбеляза капитанът Васил Чирпанлиев, от дузпа. Съдията посочи бялата точка, заради нарушение срещу Мирослав Манолов. В 31-та минута, българите допуснаха изравняване на резултата за 1:1. Така завърши първата част.

Костадин Шилев и Стоян Стойчев

Второто полувреме балканци започнаха мобилизирано и поведоха с 2:1, след бърз гол на Миро Манолов. Пет минути по-късно, след центриране от корнер, поляците изравниха за 2:2. В герой на мача се превърна таранът Танко Дяков, който овладя дълъг пас, след грешка в противниковата защита и вкара победното попадение за 3:2.

“Стана хубав мач, срещу силен противник. Благодаря на всички момчета, че се раздадоха до край. Големи благодарности на спонсора Сашо Белянов за подкрепата”, каза играещият треньор на “Балкан” – Стоян Трендафилов.

Най-успешният треньор в историята на „Балкан“ – Стоян Трендафилов

Тази събота (09 ноември), от 2:00 ч. следобяд, на игрище номер 1, на Олимпик Парк в предградието на Чикаго – Шамбург, ще се изиграе финалът за Суперкупата. За втори пореден път, в официален мач, един срещу друг ще се изправят спечелилият Купата в “бялата” дивизия – “Левски” Чикаго и победителят в “червената” група – “Балкан”. През миналата година, двата отбора завършиха 1:1 в редовното време, след попадения на Танко Дяков и Владимир Вукайлович. При дузпите, късметът беше на страната на “Балкан”, където вратарят Николай Димитров се превърна в легенда, спасявайки единадесетметровия удар на Бато Радонич.

Галерия снимки:

Златан Буюклиев и Мирослав Николов
Георги Бошнаков
Президентът на отбора – Светослав Иванов
В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.