В голяма конкуренция, от първия опит, “Бодрост” успя да пенсьонира “Българо-Македонската Приятелска Купа”. Момчетата на Ивайло Баташки вдигнаха за трети пореден път трофея и по правилата на еднодневния коледен турнир – преносимата Купа остава в отбора.

Стефан Неделев поема Купата от Генералния спонсор Наско Иванов (в синьо)

“Бодрост” стартира убедително, побеждавайки с 6:2 “Македония”. Мачът беше изключително равностоен през първата част. На два пъти, братята македонци повеждаха в резултата чрез Златко Танески и Мариян Тодоровски. А звездата на турнира – Мирослав Манолов, изравняваше за 2:2. Резултат, който се запази на полувремето.

Мирослав Манолов беше в основата на успеха на своя тим

През вторите 12 минути, Миро Манолов показа своя неоспорим талант, нанизвайки хеттрик. Той асистира и на играещия треньор Ивайло Баташки, който оформи крайния резултат.

Ивайло Баташки (в средата) получава златен медал от State Farm – момичетата на Генералния спонсор Саша Иванов

Във втория двубой, “Бодрост” се изправи срещу прекия си конкурент за първото място “Пирин”. Двата благоевградски отбора завързаха люта битка на терена и размениха по едно полувреме, завършвайки наравно 2:2. През първата част, за “орлетата” се разписаха Стоян Стойчев и Николай Янев. През второто полувреме, вкарвайки два гола, Мирослав Манолов отново върна своя отбор в битката за първото място.

Генералният спонсор Саша Иванов от State Farm награди Стоян Стойчев (Пирин) със статуетка за „Най-добър полузащитник“

В последния си мач срещу младия отбор на “Миньор”, “бодрите” момчета се нуждаеха от задължителна победа с възможно повече голове и я постигнаха с 6:1. Намиращият се в страхотна форма Миро Манолов беше безпощаден и вкара 5 гола на “чуковете”. Към актива си, Манолов добави и асистенция към организатора на тима Ивайло Баташки. Почетното попадение за жълто-черните вкара гръкът Нико Михалополуос. На полувремето, резултатът беше 2:0.

Г-жа Саша Иванов (State Farm) връчи най-голямата индивидуална награда – MVP на Мирослав Манолов

С еднакъв брой точки, но с по-лоша голова разлика, за втора поредна година “Пирин” остана втори след “Бодрост”.
“Орлетата” откриха турнира с трудна, но сладка победа с 3:2 срещу “Миньор”. Първият гол в тазгодишния турнир отбеляза Борислав Радев от “Миньор”. Опитните Стоян Стойчев и Мирослав Николов обърнаха резултата до 2:1 на полувремето. През втората част, със силен и точен удар от далеч, Светозар Гюров (Пирин) направи безпомощен вратаря на чуковете, вкарвайки най-ефектния гол на турнира с горна греда за 3:1. До края на мача, Борислав Радев върна едно попадение.

Светозар Гюров (Пирин) отбеляза най-ефектния гол в турнира

“Македония” беше на крачка да изненада “Пирин”. Все пак зелените успяха да се домогнат до победа с 4:3. Първото полувреме завърши с минимална преднина 1:0 за “Пирин”. Попадението отбеляза Георги Поповски. През втората част зрителите наблюдаваха канонада от голове. За македонците се разписаха Костадин Гълъбов, Мариян Тодоровски и Златко Танески, а за “Пирин” Джейсън Гонзалес, Мирослав Николов и организаторът на отбора – Стоян Трендафилов.

Г-жа Саша Иванов (State Farm) награждава Мирослав Николов (Пирин) със статуетка за „Най-добър защитник“

Трети в класирането с еднакви точки с “Миньор”, но с по-добра голова разлика се нареди “Македония”. Двата отбора направиха зрелищно равенство 6:6. В началото миньорци набързо поведоха с 3:0, след голове на Нико Михалополуос, Денис Зейнели и перничанина Данаил Сергиев. Последва отпускане при винкелите и с по две попадения на Мариян Тодоровски и Александър Косиванов македонците обърнаха мача за 4:3. Така завърши и първата част. През вторите 12 минути, Мариян Тодоровски оформи своя хеттрик в мача, а Драган Драганов добави още един гол. За “Миньор”, опитният Борислав Радев вкара две попадения, а перничанинът Данаил Сергиев добави още един гол за равностойния двубой.

Г-жа Саша Иванов (State Farm) награждава Мариян Тодоровски (Македония) със златна обувка за „Най-добър нападател“

За втора поредна година, за най-добър вратар на турнира беше избран стражът на “Бодрост” – Руди Чачита Гонзалес. За най-добър защитник беше награден Мирослав Николов от “Пирин”. Неговият съотборник Стоян Стойчев грабна приза за най-добър полузащитник. С общо 5 отбелязани гола в турнира, македонецът Мариян Тодоровски получи статуетка за най-добър нападател. Безспорно за “Най-полезен играч” (МVP), с общо 12 гола и 2 асистенции, беше избран бившият професионален футболист Мирослав Манолов. Той има основна заслуга за спечелването на тазгодишния трети поред трофей от “Бодрост”.

Руди Чачита Гонзалес – „Най-добър вратар“

Индивидуалните награди връчи единият от двамата Генерални споносори – г-жа Саша Иванов от State Farm. Тя награди и отбора на “Миньор” с Купа за “Честна игра” (Fair Play), на която организаторите от Олимпийския клуб “Васил Левски” в Чикаго, много държат.

Г-жа Саша Иванов (State Farm) връчи Купата за „Честна игра“ на представителите на „Миньор“

Сътрудниците на г-жа Саша Иванов раздадоха златните медали на победителите от “Бодрост”. Шампионската Купа на победителите връчи другият Генерален спонсор на тазгодишния турнир и бивш професионален футболист и съдия – г-н Наско Иванов. Двамата Генерални спонсори осигуриха футболни фланелки за всичките четири отбора и индивидуалните награди. Тимовете също заплатиха такса участие в надпреварата, която беше използвана за разходите за терен и съдия, а остатъка в размер на $500 ще бъде дарен на Олимпийски клуб “Васил Левски” в НСА, за работата им с деца сираци и ученици от Западните Покрайнини. Главен съдия на турнира беше бившият професионален рефер Валентин Рударски.

Бившият професионален съдия и главен рефер на турнира Валентин Рударски (в синьо)

Галерия снимки:

„Бодрост“ – Шампион
„Пирин“ – Вицешампион
„Македония“ – трето място
„Миньор“
„Бодрост“
Саша Иванов (в средата) със нейните помощнички
Саша Иванов (в средата) с нейните сътруднички
Братята Велиян (в зелено) и Иван Михалеви (в червено), и Пламен Пенев
Руди Чачита Гонзалес и Мирослав Манолов
Купата и индивидуалните награди
Илия Ребреев (Миньор) и Мирослав Николов (Пирин)
Вратарят Христо Христов получи силен удар в главата
Мирослав Николов протестира срещу съдийско решение
Борба за топката
Велиян Михалев протестира
Гръкът Нико Михаилополус се опитва да запази владението на топката
Македонецът Кире Митев спори със съдията
Джейсън Гонзалес фаулира Велиян Михалев
Гоце Трайков
Мартин Чекъров показва класа
Миро Манолов стреля към вратата
Руди Чачита
Мартин Митев
Христо Христов
Борислав Радев се нареди трети при голмайсторите с четири попадения
Организаторът на „Пирин“ – Стоян Трендафилов
Мирослав Манолов
Перничанинът Николай Асенов
Николай Янев
Кире Митев
Денис Зейнели
Миро Николов (с топката)
Борба за топката
Стоян Стойчев и Миро Николов се поздравяват
Напрегнати моменти от финалния двубой
Мартин Митев спасява опасен удар
Съдията Валентин Рударски
Александър Карабелски
Перничанинът Данаил Сергиев
Златко Танески
Костадин Гълъбов
Теди Коларов
Велиян Михалев
Александър Косиванов помага на Ивайло Баташки
Борба за топката
Драган Драганов
Смени в отбора на „Миньор“
Теньо Минчев
Станислав Ангелов
Руди Чачита
„Бодрост“
Миро Манолов
Иван Михалев помага на Светозар Гюров
Организаторите от Олимпийски клуб „Васил Левски“ Чикаго – Радост Павлова и Николай Василев
В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.