Бойко Борисов с екипа на „Бистришките тигри“

Премиерът на Р. България – Бойко Борисов, изказа по-свой начин подкрепата към най-популярния български клуб зад граница – „Левски“ (Чикаго). „Сините“ от ветровития град получиха изненадващ екип на премиера с негов автограф и пожелание: „За успеха ни!“.
В Чикаго има цели седем действащи изцяло български отбора, четири от които се обличат с българската фирма за спортни стоки „Jumper“. Компанията от години прави екипите на „Витоша“ (Бистрица) – отборът, в които играе Бойко Борисов. Президентът на компанията – Крум Тодоров е фен на „сините“ и по негова инициатива премиерът е разписал екипа. Футболната общност в Чикаго приема, че жестът е към всички футболни отбори и се радва, че държавата в лицето на Бойко Борисов подкрепя положителните инициативи на сънародниците си зад граница. Ценната реликва ще краси кабинета на спонсора на отбора – Димитър Огнянов, президент на транспортна компания „NAVIGATION“.
„Левски“ (Чикаго) 2014 е създаден през миналата година от фенове на „Левски“ (София), по случай сто години от създаването на клуба. При първото си участие в първенството за над 30-годишни, българите изненадват всичките си съперници и печелят дубъл, посветен на 100-годишнината. В Родината първенството свърши, но в САЩ тепърва започва. След няколко изиграни кръга, чикагският „Левски“ заема трето място във временното класиране, което е добра изходна позиция за защита на титлата.
02

Разписаният екип

снимка източник:senzacia.net

Вестник „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.