14-годишният български гимнастик – Юлиян Пенчев, се класира на почетното 4-то място, в общото класиране от всички уреди на регионалния турнир по спортна гимнастика на Средно-западните щати във Франкенмут, Мичиган.
Юлиян се пребори за 3-то място на прескок и 4-то място на кон. На турнира се състезаваха най-добрите гимнастици от пет щата – Индиана, Илинойс, Мичиган, Охайо и Кентъки.
Преди две седмици, той стана вицешампион на всички уреди от щатското първенство на Индиана, което се проведе в Чарлстаун, Индиана. Нашето момче извоюва 1-во място на прескок, 2-ро на земя и 3-то на успоредка.

Игра на успоредка

„Миналата година, Юлиян се класира 9-ти на регионалното състезанието на Средно-западните щати. Сега, за една година, е напреднал значително в уменията си и се класира 4-ти. Тренира усилено, по 20 часа на седмица. Влага много труд и вътрешна мотивация. Ние, като родители, докато виждаме, че има желание и тренира, ще го подкрепяме безрезервно. Разбира се, горди сме от неговите постижения и много го обичаме“, коментира майката на Юлиян – д-р Лиана Апостолова.

Галерия снимки:

Юлиян Пенчев на висилка

3-то място на успоредка

Юлиян Пенчев

В-к: „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.