„Левски“ (Чикаго) разгроми с 8:1 гръцкия „АЕК“ (Чикаго) в полуфинален мач от турнира за купата на „бялата“ дивизия, при над 30-годишните, в Премиер Сокър Лийг. По два гола за „сините“ отбелязаха бившият младежки национал на България – Росен Каптиев и Стоян Стойчев. По-веднъж се разписаха Димитър Стойков, Евгени Михайлов и единият от спонсорите на отбора – Костадин Везьов. Той вкара символичния седми гол от дузпа, която сам изработи. На полувремето резултатът беше 2:0 за българите.

03

Двамата голмайстори Костадин Везьов и Стоян Стойчев

„За разлика от четвътфинала срещу японците, сега бяхме много по-концентрирани в мача и резултатът е налице. Разбира се, южните ни съседи не се дадоха без бой, но разликата в класите на двата отбора беше очевидна. На финала ще играем с другия най-добър отбор в групата и тазгодишен вицешампион. Мечтаем да спечелим за трети пореден път купата на лигата и с това да бъдем едва втория отбор успял да я пенсионира“, коментира капитанът на „Левски“ (Чикаго) – Александър Карабелски.

08

Капитанът Александър Карабелски

Още през 2014 г. когато се създаде отборът, по случай 100-годишнината на „Левски“ (София), чикагският „Левски“ стана шампион два кръга преди края, без загуба в първенството. В последните си два мача българите паднаха служебно и дадоха спестените пари от терени и съдии за благотворителност. През 2015 г. с голяма доза късмет, с еднакви точки с втория „ДиПол“ и по-добра голова разлика, „сините“ отново станаха шампиони. Тази година в суперголяма конкуренция „Левски“ спечели за трети пореден път титлата с една точка преднина пред втория „Оасу“. В турнира за купата, който се провежда след края на шампионата на елиминационен принцип българите бяха поставени на четвъртфинал, като двукратни носители на купата. Предстоящият финал е исторически момент, защото при трето поредно вдигане на купата, тя ще остане завинаги в „Левски“. Трофеят е уникален, защото на него са изписани имената на отборите, които са я вдигали в предишните издания на турнира. До този момент нито един отбор не е успял да пенсионира купата в „бялата“ дивизия за над 30-годишни. Това не е всичко, ако „сините“ успеят да победят на финала, ги очаква финал за Суперкупата с носителя на купата от „червената“ дивизия в същата възрастова група. Припомняме ви, че „Левски“ е вдигал и тази купа два пъти и ако се класира на трети суперфинал, ще има нова възможност да пенсионира и тази купа, която също никога не е била пенсионирана.

oasulevski1

Тази неделя (30-октомври) от 9:00 часа сутринта на адрес: Wheeling High School, 900 S Elmhurst Rd, Wheeling, IL 60090, „Левски“ играе финал за купата на Премиерлигата с румънския тим „Оасу“. Припомняме ви, че в първия мач „Левски“ победи като домакин с 5:0 „Оасу“, пред погледа на сина на Гунди – Андрей Аспарухов. Във втория двубой, макар и трудно „Левски“ отново победи с 2:3. Двете загуби от „Левски“ са единствените за румънците в първенството, което им стигна още в дебюта си да станат вицешампиони.

Галерия снимки:

02
Двамата голмайстори Росен Каптиев и Бато Радонич

04
Голмайсторът Евгени Михайлов
05
Голмайсторът Димитър Стойков
06
Георги Георгиев – Рейнджъра
07
Танко Дяков
09
Христо Драганов
10
Душан Обрадович

dsc_0024

Стефан Златев

dsc_0205

Радост в сините редици

dsc_0312

Христо Драганов сменя Танко Дяков

dsc_0387

Спонсорът Костадин Везьов миг преди да отбележи свещения седми гол

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.