02

Президентът на ПСЛ И ИССА – Клаудо Фриго връчва Суперкупата на капитана Алкес Карабелски

„Левски“ (Чикаго) разгроми с 11:0 „Интернационал“ (Чикаго) и вдигна Суперкупата. „Сините“ си върнаха с лихвите на италианците за двата загубени финала, за щатската купа на Илинойс, през тази и миналата година. Хеттрик за „сините“ записа бившият професионален футболист Росен Каптиев. Като едно от трите попадения на Каптиев беше истински шедьовър. Той засече топката със странична ножица от два метра и разстреля противниковия вратар. Два гола отбеляза Костадин Шилев, а по веднъж се разписаха легендата Тони Тодоров, ветерана Костадин Везьов, Стоян Стойчев, Евгени Руссу, Стефан Златев и Васил Чирпанлиев. Последните двама се отличиха със красиви и важни голове. Златев вкара, след като засече с глава центриране на капитана Александър Карабелски. Чирпанлиев отбеляза първия гол в мача и асистира по-прекрасен начин за второто попадение на Руссу. При резултат 5:0, италианците останаха с човек по-малко, заради пререкания със съдията.

????????????????????????????????????

Алекс Карабелски подава трофея на треньора Пламен Бежански

„Изиграхме перфектен мач и надиграхме по всички линии противника. Бяхме с класи над съперника и на терена имаше само един отбор – „Левски“! В началото на сезона тръгнахме колебливо, но с течение на времето набрахме скорост и завършихме подобаващо. Като миналата година направихме требъл и продължаваме да постигаме максимални резултати. Доволни сме от сезона, свършихме си работата на 100%. Надяваме се догодина отново да повторим успехите“, каза мениджъра на „Левски“ (Чикаго) – Пламен Бежански.

????????????????????????????????????

Легендата Тони Тодоров се радва на поредния гол

„Сравнително трудно е да се изкачиш на върха, но още по-трудно е да се задържиш на него! Тази сентенция важи с пълна сила за „Левски“ (Чикаго). Не сме си представяли, че след като почти цял сезон бяхме извън тройката, накрая конкурентите ще сгрешат и ще станем Шампиони. В турнира за Купата, имахме драматичен полуфинал, но и там успяхме. А сега им го върнхме тъпкано на „Интернационал“, за двата загубени финала за щатската Купа. Все пак да не се забравя, че Италия е четрикратен световен шампион и адзурите знаят как се играе тази игра. В момента не ни остава нищо друго освен да мечтаем, догодина да повторим успехите си и при три поредни успеха да пенсионираме Купата и Суперкупата“, коментира организаторът на „Левски“ (Чикаго) – Николай Василев.

07

Поздравления за Росен Каптиев

За два сезона съществувне “Левски” (Чикаго) изигра общо седем финала. От които спечели четири и загуби достойно три. През миналия сезон, по-случай 100-години „Левски“ (София), „сините“ спечелиха требъл. Българите станаха безпрецедентни Шампиони без загубен мач в първенството. Спечелиха убедително Купата и Суперкупата. Бяха финалисти за Купата на Илинойс и Купата на средно-западните щати. Този сезон, макар и с повече късмет, “Левски” отново спечели титлата, впоследствие вдигна Купата, Суперкупата и загуби финала за щатската купа.

Галерия снимки:
05

Васил Чирпанлиев получва поздравления

06

„Сините“ се радват

08

Капитанът Алкесандър Карабелски

09

Голмайсторът Костадин Шилев миг преди да отбележи

10

Голмайсторът Евгени Руссу

[embedvideo id=“ymg2XizdpbM“ website=“youtube“]

Радостина Павлова, кореспондент на в-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.