Стотици българи, мюнхенчани и гости на баварската столица се хванаха на голямото българско хоро на един от централните площади на Мюнхен – Одеонсплац. Хорото беше организирано от Танцов ансамбъл „Лазарка“ гр.Мюнхен и с него се откри Интернационалният прзник на културите, провеждащ се под патронажа на новоизбрания кмет на града Дитер Райтер и в рамките на четиридесетгодишнината от създаването на съвета на чужденците в Мюнхен.
След официалните поздравления, танцьорите от ансамбъл „Лазарка“ откриха концерта и след като взирвиха публиката с шопски ритми, се изви голямо хоро, поведено от Генералния консул на Република България в гр. Мюнхен г-жа Антоанета Байчева. Заедно с нашите многобройни сънародници на хорото се хванаха представители на повече от 20 нации.
Целта на събитието беше да покажем на обществеността истинското лице на България с надежда, че хорото ще стане ежегодна традиция, с която да грабваме все повече и повече мюнхенчани и гости на града, да впечатляваме с красотата на родния фолклор, съхранил ни като народ дълги години дори извън пределите на България.

източник: youtube.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.