За първи път от създаването си, “Левски” Чикаго 2014, няма да играе на финал за щатската купа на Илинойс. След много драматични моменти, в мача с “Атлетико Торино”, сините отпаднаха с 2:1, в четвъртфиналната фаза на турнира. Лошият късмет за българите започна в 24-та минута, когато централният защитник Георги Николов напусна контузен играта и беше заменен от съименника си Георги Георгиев.

Георги Николов напусна преждевременно играта заради контузия

Две минути по-късно, перуанците направиха двойно подаване в наказателното поле на българите и отбелязаха за 1:0. В 37-та минута, при първото си нарушение в срещата, футболистът на „Левски“ – Даниел Гомез получи жълт картон. До края на първата част резултатът остана непроменен.

Червен картон за Даниел Гомез

Пет минути след началото на вторите 45-минути мексиканецът Даниел Гомез получи втори жълт картон за второто си нарушение в мача, съответно червен. Играчите на “Левски” спонтанно възроптаха за това несправедливо решение и влезлият като резерва Георги Георгиев получи директен червен картон, защото според съдията тръгнал заплашително към него.

Реферът сочи с пръст провиниля се играч Георги Георгиев (в средата)

Останали с 9 души левскарите се амбицираха и след асистенция на сърбина Владимир Вукайлович, Ивалин Гунчев изравни за 1:1. Една минута по-късно за отсъден фал на Мирослав Николов, с което решение той не беше съгласен със съдията, „извършителят“ получи пресилен жълт картон за реплика.

Мирослав Николов не вярва, че получава червен картон и се държи за главата (вдясно)

Две минути след това Миро Николов извърши нарушение в центъра на терена и получи втори жълт, съответно червен картон. Оказа се, че той не е разбрал за първото предупрждение в жълто, защото картона му бе вдигнат в гръб. Така 25 минути преди края на мача сините заиграха 8 на 11. В 79-та минута капитанът Стефан Златев влезе твърдо в едно единоборство и беше сритан от противниковия играч. Отново настана суматоха и за да успокои футболистите съдията извади жълт картон на перуанеца, който се оказа втори и съответно играчите станаха 8 на 10.

Главният съдия беше в центъра на събитията през целия мач

Заради честите накъсвания на играта реферът даде 5 минутно продължение. Оставаше около минута и половина до края на добавеното време, когато сърбинът Влади Вукайлович видя, че вратарят на “Атлетико Торино” е застанал в лявата половина на вратата и опита диагонална стрелба от границата на наказателното поле. За съжаление коженото кълбо мина на сантиметри от страничната греда. Стражът на торинци използва момента и веднага изпълни удара от вратата. Тримата сини в атака не успяха да се върнат да помогнат на защитата и в последните секунди на продълженията “Атлетико Торино” вкара за 2:1. След изпълнението на началния удар съдията изсвири последния съдийски сигнал.

В срещата на вратата, на “Левски” Чикаго, дебютира бившият вратар на мексиканския национален отбор – Едер Патино.

Дебют за „Левски“ направи бившият национален вратар на Мексико – Едер Патино

“Честно казано, в началото подцених противника. Събрах много добри играчи и бях щастлив, защото не виждах пост, който може да се пропука. Може би, неволно съм предал това чувство на футболистите и някои от тях не дадоха всичко, на което са способни. Проспахме цялото първо полувреме. Започнахме да играем, така като трябва, със сърце и душа за “Левски”, чак като ни изгониха пресилено двамата играчи накуп. Въпреки всичко, стана много интересен двубой, защото ние винаги играем атакуващ футбол и дори с намален състав имахме своите шансове. Ако бяхме стигнали до дузпи, най-вероятно щяхме да продължим, но това е футбола, затова е най-популярната игра в света”, коментира организаторът на “Левски” Чикаго – Николай Василев.

Бившият професионален играч на „Партизан“ Белград – Владимир Вукайлович се чуди на рефера, който вдига картон след картон на неговите съотборници

Припомняме ви, че до този сезон “Левски” е играл на пет поредни финала за щатската купа. През първите две години сините загубиха от италианския “Интернационал”. През сезон 2016 от третия опит българският отбор спечели финала срещу “Интернационал”. Завоюваната тогава купа е особено ценна, защото се случи в годината, когато Илинойската Щатска Асоциация по Футбол празнуваше своята 100-годишнина. През сезон 2017 на финала сините победиха “Торино”, а през миналия сезон най-добрия полския тим “Игълс” 1940.

Галерия снимки:

Сините се поздравяват след гола
Мартин Чекъров
Мирослав Николов
Ивайло Иванов
Едер Патино с поредна отлична намеса
Георги Георгиев получи директен червен картон
Фабрицио Лемус
Голмайсторът Ивалин Гунчев хвърля големи усиля да спечели притежанието на топката
Капитанът Стефан Златев играе с глава
Стефан Венев над всички
Ъглов удар пред вратата на сините
Ивайло Иванов печели въздушен двубой
За две нарушения Даниел Гомез получи два жълти картона и напусна играта
Любомир Иванов скача за първа топка
Мартин Чекъров се опитва да остави топката в игра
Владимир Вукайлович е фаулиран в гръб

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.