Българската таекуондистка Зара Увакова спечели титлата при 12-14 -годишните на турнира на средно-западните щати в Уорън, Мичиган, близо до Детройт. Талантливата дупничанка е само на 11-сет години и успя да срази свойте съпернички в по-горната възрастова група. В първата си среща Зара загуби от националната състезателка на Канада, която завърши на осмо място на последното световно първенство. По регламент състезанието се проведе с двойна елиминация, така дори и с една загуба, ако победиш във всички останли битки можеш да станеш пръв. След тежки боеве и две победи над канадката, като последната победа се проведе в полунощ и с това и състезанието приключи, Зара спечели златния медал.

„За пореден път Зара се прояви като истински боец и ни накара да се гордеем с нея.“, каза майстор Красимир Русев, личен треньор на шампионката.

01

Зара Увакова и майстор Красимир Русев

В надпреварата се включиха над 650 таекуондисти от Охайо, Мичиган, Канзас, Уисконсин, Вашингтон ДС, Бритиш Колумбия, Уинипек, Онтарио и т.н. Почти всички национални състезатели на САЩ и Канада се включиха в надпреварата, в която сили мериха от деца до мъже и жени.

Общо тим „REVOLUTION“ спечели четири златни, два сребърни и четири бронзови медала и така всички от отбора се завърнаха с медали. Друга гордост на Академията е Лио Ким, който беше избран за „Кадет на годината“.
„Състезанието беше доста изморително, при двойните елиминации се играят средно по шест мача в категория, а при по голям брой състезатели и по седем, осем мача. На този етап от сезона съм много доволен от представянето. След три седмици отиваме на Панамерикански игри в Портланд, Орегон, а през януари ще ходим на US-Open във Флорида.

03

Лео Ким и Краси Русев

Николай Василев, кореспондент на вестник „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.