02
Италианецът Frank Palumbo е новият старши треньор на „Левски“ Чикаго 2014. Като футболист новият специалист Palumbo e бил голмайстор на всеки отбор в който е играл. Стартира кариерата си в „Бари“, по-късно в САЩ, повече от 10-сет години играе и става треньор на италианския тим „Maroons“. Където по това време се подвизават бронзовия медалист от световното през 1994 година Димитър Попов и Стоян Младенов. Oт 1976 до 79 година Frank Palumbo играе в дрийм тима на Илинойс – „All Stars“, където са събрани най-добрите футболисти на щата. Италианския специалист познава отлично българския футбол в Чикаго, защото той е един от основателите на „Славия“, неговата сестра прави първите екипи на клуба. По-късно 59-годишния специалист участва във паметния финал на страната на „Балкан“ през 2004 година, когато най-стария клуб побеждава с 1:0 „Славия“ на финала за купата на лигата. Самия той през зимата на 2005 година организира изцяло български отбор в зала „Балкан“ и играе на финал. Тогава в отбора играят сегашните футболисти на „Левски“ – Васил Чирпанлиев, Йордан Ничев, Веселин Пандоурски и преходния треньор Пламен Бежански.

03

Четвъртият в света Димитър Попов и Frank Palumbo

 „От българите съм видял само хубаво и винаги ще помагам с каквото мога, както съм го правил още в началото когато се организираха първите български тимове.“, казва новият старши треньор на „Левски“ 2014 – Frank Palumbo.

04

Marko Palumbo (първия клекнал от дясно на ляво) в „АС Мilan“

В периода по време на втората световна война и след нея от 1943 до 1950 година, бащата на новият треньор – Marko Palumbo е играл за седемкратния носител на КЕШ – „АС Мilan“. Marko Palumbo е голмайстор на отбора и вкарва почти във всеки мач за „росонерите“. Frank Palumbo ще замести Пламен Бежански до връщането му от България през октомври.
01

„Балкан“ в зала през 2005 година

02

Frank Palumbo и Виктор Димитров през 2004 година с купата на лигата

05

 „Maroons“, втория прав от ляво на дясно Стоян Младенов и последния клекнал от дясно Frank Palumbo

07

Frank Palumbo с „Балкан“ втория от ляво на дясно

08

Първата „Славия“ Frank Palumbo в първия клекнал от ляво

Николай Василев, кореспондент на вестник „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.