В 12-рундова битка Кубрат Пулев отново спечели европейската титла в тежка категория. Пред препълнената зала “Барклейкард Арена” в германския град Хамбург българският боксьор победи с 2:1 съдийски гласа британеца Дерек Чисора. През почти целия мач Кобрата, беше по-активният на ринга, с изключение на деветия рунд. В края на срещата двама от реферите отсъдиха в полза на българина – 116:112 и 118:110, а техният колега от Швейцария, показа некомпетентност давайки 113:115 в полза на Чисора. След края на срещата Кубрат изпя българския химн с родните фенове, които бяха дошли да го подкрепят.

dfgh

“Поясът се връща там, където му е мястото – у дома, в България. Спечелих с добра защита, мобилизация и дисциплинирана игра. Взел съм по нещо от всеки треньор, с които съм работил и искам да благодаря на всички. Заслугата не е само на Ули Вегнер и Ото Рамин, а и на Борислав Бояджиев, Михаил Таков, Коце Петков – Железото. Българите сме супер, благодаря на всички, които дойдоха да ме подкрепят независимо от единствената ми загуба до момента. Тази победа е за България”, заяви минути след мача Кобрата.

Спечелването на европейската титла, доближи професионалния ни боксьор с още една крачка до втори мач за световната титла. От “Зауерланд” вече коментираха, че такъв може да се организира до една година и той да е на българска земя в “Арена Армеец”.

[embedvideo id=“KpqE6uJ_EYM“ website=“youtube“]

източник: start-photo.bg,

снимки: Костадин Андонов

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.