В драматичен полуфинален двубой за щатската купа на Илинойс, „Левски“ победи „АЕК“, в балканското дерби на Чикаго. „Сините“ наложиха своята воля с 3:2, след като на два пъти бяха догонващи в резултата. „АЕК“ стартира ударно с гол от съблекалнията 30 секунди след първия съдийски сигнал. Причината бе, че заради трафикът в Чикаго, стражът Пьотър Силва закъсня 15 минути и до този момент на вратата пазеше финансовият директор Евгени Руссу.

Владимир Вукайелович

„Сините“ се окопитиха и след комбинация между Владимир Вукайелович и топнападателят Мирослав Манолов, последният вкара страхотен гол, със силен удар от дясно за 1:1. Десет минути по-късно, след контраатака и колективна грешка в българската защита, гърците поведоха с 2:1. До края на първата част, резултатът остана непроменен. Полувремето се удължи, заради липсата на светлини, на стадиона. Финансовият директор Евгени Руссу направи всичко по силите си и разреши проблема, с което спаси българите от служебна загуба. Благодарение на неговата намеса двата отбора излязоха за второто полувреме да довършат мача.

Мирослав Манолов

Десет минути след началото Владимир Вукайелович напредна по лявото крило, центрира и Росен Каптиев стреля с глава, и с помощта на страничната греда изравни за 2:2. Десет минути преди края, в герой за „сините“ се превърна сърбинът Душан Обрадович, който направи безпомощен вратаря със силен удар от 30 метра разстояние за 3:2. До края, гърците се бяха настанили в българската половина, но нашите удържаха геройски победата.

Росен Каптиев

Типично по балкански двата отбора завършиха мача с по девет играчи, заради червени картони за разправии със съдиите и размяна на удари с противникови футболисти.

Душан Обрадович

„Получи се интензивен и напрегнат двубой, в който за наша радост излязохме крайни победители. Поздравявам всички момчета и им благодаря за сърцата игра. Нямаме много време да се порадваме на хубавата победа, защото в събота ни чака тежък финал срещу „Торино“. Също така и мач за първенството в неделя срещу „Стари Бики““, коментира играещият треньор на „Левски“ Чикаго – Александър Карабелски.

Играещият треньор Александър Карабелски и селекционерът Пламен Бежански (седнал)

Тази събота (22 юли) от 3 часа следобяд на Швабен център намиращ се на адрес: 201 Weiland Rd, Buffalo grove, IL 60089, е финалът за купата на щата Илинойс между отборите на „Торино“ и „Левски“.

Припомняме ви, че това ще бъде четвърти поред щатски финал за „Левски“. През сезон 2014 „сините“ загубиха от италианския „Интернационал“ с 3:2, през следващия сезон 2015 отново загуба от същия отбор с 2:0, а през миналата 2016 година „Левски“ си върна за загубите и победи с 5:2 италианците. Българите са настоящите шампиони на щата. Миналогодишната щатска купа беше спечелена от „Левски“ в юбилейната 100-годишнина на Илинойската щатска асоциация по футбол.

Галерия снимки:

Двамата капитани и съдийската тройка преди срещата

Стартовите състави

Мирослав Манолов и Росен Каптиев изпълняват начален удар

Голмайсторите Миро Манолов и Душан Обрадович

Танко Дяков и Георги Николов (на заден план)

Мирослав Манолов

Ивалин Гунчев

Владимир Вукайелович с две асистенции

Голмайсторът Росен Каптиев

Хитър пас на Каптиев

Танко Дяков

Ивалин Гунчев, Мирослав Манолов и Росен Каптиев

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.