“Левски” спечели с класическото 3:0 балканското дерби срещу “АЕК” в Чикаго. 

Гърците са миналогодишни шампиони при над 30-годишните в Премиерлигата и са основният конкурент на българите в първенството. 

С първия съдийски сигнал, “сините”започнаха натиск и неспирни атаки. 

В 17-та минута, Борислав Огнянов беше спънат отзад в наказателното поле на съперника. Главният съдия без колебания посочи бялата точка.

Нарушението срещу Борислав Огнянов

Зад топката, за изпълнение на единадесетметровия наказателен удар, застана бившият играч на “Партизан” Белград – Владимир Вукайлович. Сърбинът стреля самоуверено в десния долен ъгъл на вратата, но за лош късмет топката срещна страничната греда. Гръцки защитник стигна пръв до нея и я изчисти. 

Сърбинът Владимир Вукайлович направи две асистенции

В 37-та минута, Владимир Вукайлович се поправи за пропуска от бялата точка, като даде голов пас от дясно на дебютанта Улисес Торес Пинеда. Мексиканецът вкара хладнокръвно за 1:0. Първото полувреме завърши при този резултат, с минимална преднина за “Левски” Чикаго. 

Дебютантът Улисес Торес Пинеда отбеляза две попадения

След почивката, в игра за “сините”, в средата на терена, влезе друг мексиканец – Оскар Карраско. При докосването на топката, той видя пролука в гръцката отбрана и стреля силно отдалече. Ударът му разстреля вратаря на домакините, който изгледа безпомощен как коженото кълбо “къса мрежата” за 2:0. 

Капитанът Росен Каптиев поздравява Оскар Карраско след гола

Играещият от 2016 г. за “Левски” Чикаго – Владимир Вукайлович, направи “хеттрик” от греди в мача. След гредата от дузпа през първата част, той нацели горна греда  от ъглов удар. Също така и от игра се опита да прехвърли вратаря, но отново тресна горната греда. 

Сърбинът не вкара гол, но при асистенциите му вървеше и по подибие на първия гол, отново дуетът Вукайлович-Пинеда изработиха и третото последно попадение в мача. 

Дуетът Пинеда- Вукайлович изработиха две попадения

“Изиграхме страхотен мач. Момчетата изпълниха инструкциите на 100%. Имахме доста пропуски, но все пак радващо е, че успяхме да отбележим три гола. Надяваме се, че в следващия мач тези създадени възможности ще бъдат в противниковата вратата. Благодарим на нашите привърженици за подкрепата! Също на нашия организатор Ники Василев за усилията, които влага във всеки мач, за да са добре и да се чувстват добре всички футболисти. Имаме още поне два силни мача, които трябва да спечелим и ако успеем, седмата титла ще бъде факт”, коментира играещият треньор на “Левски” Чикаго – Росен Каптиев. 

Играещият треньор Росен Каптиев

“Както обикновено, домакините от “АЕК” бяха избрали изключително лош терен за двубоя, най-вероятно с цел да намалят техническото и физическото превъзходство на играчите на “Левски”. Бяхме подготвени за техните номера и както много пъти и сега се поздравихме с успех. Накрая на сезона това може би ще се окаже най-важната победа, в борбата за седмата титла. Благодаря на капитана Росен Каптиев за това, че отново игра на нетипичната за него позиция централен защитник, както и на вратаря Луис Ургилес за това, че стисна зъби и игра контузен”, каза основателят на “Левски” Чикаго – Николай Василев. 

Стражът Луис Ургилес игра, въпреки контузията

Тази неделя (7-ми август), от 9:00 ч. сутринта, местно време, “Левски” Чикаго гостува на новия отбор в групата “Стинг”. Американският тим са единствения отбор с успех срещу “сините”, до този момент в първенството. Припомняме ви, че в първия мач за сезона, “Левски” загуби с 2:1 от “Стинг”. 

Мачът ще се изиграе на адрес: Deerpath Park, Vernon Hills, 22 Warrington Rd, Vernon Hills, IL, 60061. Всеки почитател на “Левски” и футбола е добре дошъл да подкрепи отбора. 

Вход свободен.

Галерия снимки:

Недялко Недялков
Буро Херардо
Фредерик Кабуйе
Франциско Пако Гонзалес
Йордан Иванов
Хавиер Дораме
Добромир Пеев
Ангел Баков
Чарлес Вассава

Снимки: Николай Василев

Редактор: Радост Павлова

Leave a Reply

Your email address will not be published.