„Левски“ (Чикаго) отнесе с 5:0 румънския „Осау“, който преди дербито между двата отбора не познаваше поражението и беше лидерът във временното класиране, при над 30-годишните в „бялата“ дивизия на Премиер-лигата.
Допълнителен стимул за играчите на чикагския „Левски“ беше, че синът на вечната девятка Георги Аспарухов – Андрей, изгледа мача на живо в компанията на председателя на новоучредения клуб на привържениците на „Левски“ (София) в Северна Америка – Борислав Зарев.

01

От ляво на дясно: Борислав Зраев, Андрей Аспарухов, Йордан Гочев

Въпреки голямата победа, първото полувреме завърши при резултат 0:0 и нищо не вещаеше такъв разгром.
Пет минити след подновяването на играта, Владимир Вукайелович проби от ляво и я подаде на Христо Драганов, който я насочи в долния ляв ъгъл на вратата за 1:0. След попадението, голмайсторът тръгна към Андрей Аспарухов и сочейки го с пръст, му показа, че посвещава гола си на него.

13714464_10209792717756012_582083249_n

Голмайсторът Христо Драганов и Андрей Аспарухов

Спокойствие в „сините“ редици внесе новоизлюпеният тандем Владимир Вукайелович и Стоян Стойчев. Те изработиха два идентични гола за 3:0. Дебютантът Вукайелович пробиваше от ляво с последвало центриране, намираше по най-добрия начин отлично пласирания Стойчев, а той с едно докосване отклоняваше топката директно в мрежата на противника.

07

Сърбинът Владимир Вукалович направи страхотен дебют

Резултатът деорганизира румънците и след центриране на Иван Драганов се получи рикушет в централния защитник, който елегантно прехвърли своя съотборник на вратата за 4:0. Минути преди края на двубоя, Росен Каптиев излезе от дясно сам срещу вратаря и подаде на легендата Тони Тодоров, който на празна врата оформи крайното 5:0.

05

Росен Каптиев печели въздушен двубой

„Много важна победа за нашия отбор, тя ни остава в борбата за титлата. Това беше най-добрият мач, които изиграхме тази година. С тази победа показахме, че неслучайно две години подред определяме нивото в групата и сме шампиони. Ако играем концентрирано и в останалите мачове, имаме големи шансове да вдигнем Шампионския трофей за трети пореден път . Присъствието на Андрей Аспарухов даде допълнителен адреналин на играчите. Те не спряха да се раздават и да атакуват през целия мач. Изпуснахме положения да направим резултата по внушителен, но все пак да не забравяме, че играхме срещу един от най-стойностните отбори в дивизията. Всяка победа над него е успех, независимо от резултата“, коментира треньорът на „Левски“ (Чикаго) – Пламен Бежански.

????????????????????????????????????

Треньорът на „Левски“ (Чикаго) – Пламен Бежански

Тази неделя, от 9:00 ч. сутринта, на адрес: Burden Field, 1071 Brantwood Ave, Elk Grove Village, IL, 60007, „Левски“ гостува на шотландския „Рейнджърс“ (Чикаго).

Галерия снимки:

02

Гол-майсторът Христо Драганов посвети гола си на Андрей Аспарухов

04

Легендата Тони Тодоров

06

Левият бек Стефан Златев в борба за висока топка

08

Ивайло Иванов

09

Гол-майсторът Стоян Стойчев

10

Иван Драганов

[embedvideo id=“_VTp5-lZ37M“ website=“youtube“]

В-к: „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.