След две победи от началото на сезона, трикратният шампион – „Левски“ Чикаго, стъпи накриво и загуби като гост с 4:1 срещу „АЕК“, в мач от първенството на „бялата“ дивизия, за над 30-годишни, в Премиерлигата.

В началните минути, българите бяха по-активния отбор и пропуснаха две страхотни положения за отбелязване на гол. Сентенцията „Ако не вкараш, ще ти вкарат“ проработи с всичка сила и гърците отбелязаха от статично положение за 1:0. На следващата атака лош късмет споходи дебютанта Душан Грбич и той си отбеляза нелеп автогол за 2:0. „Сините“ обсaдиха домакинската врата, но гърците, начело с вратаря им, се бранеха успешно. Така завърши първото полувреме с 2:0 пасив.

Душан Грбич печели въздушен двубой

През втората част, българите излязоха с трима в защита и това отвори пространства за по-успешни контраатаки на домакините, които отбелязаха трето попадение, след индивидуална грешка. Последва нов бърз гол за 4:0, въпреки шокa в българския отбор, „сините“ продължиха да търсят гола. Малко недостигна на Евгени Михайлов, който от близко разстояние уцели страничната греда. Пет минути по-късно, Стоян Трендафилов беше спънат отзад в наказателното поле и реферът отсъди дузпа. Вратарят Мартин Митев вкара почетното попадение по категоричен начин в противоположния ъгъл на плонжа на неговия колега.

Стоян Трендафилов

„АЕК“ са един от малкото отбори, срещу които от време на време търпим загуби. Въпреки убедителната победа, която постигнаха, по отношение на играта, „Левски“ беше равностоен съперник. Гръцкият вратар имаше ден и спаси невероятни положения. Първенството тепърва започва и тази загуба не е фатална за нас. Предстои ни по-тежък мач срещу румънския „Оасу“ и трябва бързо да забравим за загубата и да се концентрираме за следващия двубой“, коментира играещият треньор на „Левски“ Чикаго – Александър Карабелски.

Тази неделя (11 юни) от 9:30 часа сутринта на Олимпик парк в Шамбург, „Левски“ играе срещу „Оасу“. Румънците са един от основните конкуренти за титлата на „сините“.

Галерия снимки:

Александър Карабелски в средата

Голмайсторът Мартин Митев

Юри Иванов

Евгени Михайлов

Стефан Златев

Ветеранът Костадин Везьов

Ветеранът Тони Тодоров

Гърците се браниха с всички сили

Душан Обрадович с хитър пас

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.