“Левски” Чикаго се позабавлява с 5:0 срещу “Стимулус Юнайтед”, в мач от първенството за над 30-годишни на “Бялата” дивизия в Премиерлигата. Сините не изпитаха почти никакви затруднения и през целия двубой вървяха уверено към победата. 

Първият гол падна в 7-та минута, след комбинация между Пламен Памуков и угандеца Чарлс Вассава, който откри резултата за 1:0. 

Голмайсторът Чарлс Вассава

Десет минути по-късно, капитанът Владимир Вукайлович изпълни по перфектен начин пряк свободен удар от дъгата на наказателното поле. Той насочи топката в десния долен ъгъл, а противниковият страж само изгледа безпомощен как коженото кълбо влиза в мрежата за 2:0. 

Капитанът Владимир Вукайлович

На следващата атака, Владимир Вукайлович беше спънат в наказателното поле на домакините и съдията посочи бялата точка. Сърбинът джентълменски предостави възможността за изпълнението на дузпата на Карлос Валенсия. Мексиканецът стреля технично в долния ляв ъгъл. Вратарят “хвана ъгъла”, но не успя да предотврати попадението и резултатът набъбна на 3:0. Първото полувреме завърши с комфортна преднина за българския отбор. 

Голмайсторът Карлос Валенсия

В средата на втората част, Влади Вукайлович подаде от ъглов удар на Евгени Михайлов, който намери голмайстора Карлос Валенсия. Последният стреля от палантерията и прати коженото кълбо в сглобката за 4:0. 

Крайното попадение в мача дойде след самостоятелен рейд, по дясното крило, на Влади Вукайлович. Той намери Хуан Кордова, който продължи атаката на дясно към Борислав Огнянов. Последният вкара с удар на два метра от гол-линията за крайното 5:0.

Голмайсторът Борислав Огнянов

“Бяхме фаворити за срещата и очаквано победихме. До тук в първенството, изминахме по-трудния път. Надявам се да успеем да останем мотивирани до края на шампионата и да не допуснем загуба на точки. Борим се за 7-ма титла в историята на клуба”, коментира организаторът на “Левски” Чикаго – Николай Василев. 

Тази неделя (28 август), от 9:00 ч. сутринта, “Левски” Чикаго приема полския тим “Стари Буки” 1983. Мачът ще се изиграе на адрес: Munz Athletic Complex, Glenview 1901 Johns Dr, Glenview, IL.

Галерия снимки:

Ангел Баков
Никола Славуевич
Хуан Кордова
Джейсън Кокфийлд
Евгени Михайлов
Пламен Памуков
Николай Катранджийски
Фредерик Кабуйе
Едуард Начев
Оскар Карасско
Емил Костадинов прави вратарска смяна с Брет Петричек

Leave a Reply

Your email address will not be published.